23948sdkhjf

Barrierer forhindrer salg til kommunerne

Sådan ser salg af velfærdsteknologi til kommunerne ud fra leverandørens vinkel.
Der er fortsat en del barrierer, der forhindrer, at udbudsprocessen bliver en god oplvelse for de private virksomheder.

Det skriver Lars Kjær Kuhlmann, Partner KuCon ApS i en kronik på Udbudsportalen.dk.

"... Man render ofte hovedet mod en mur, når der skal afsættes til det offentlige i større skala. For pludselig er der noget, der hedder udbudslov, persondatalov, sikkerhedspolitikker, politiske processer osv," skriver Lars Kjær Kuhlmann og nævner, at mange nye velfærdsteknologiske produkter/servicer tager udgangspunkt i ”opfinderens” egne erfaringer, fx at man har været ansat på et plejehjem og undres over, at der ikke er en, der har udviklet en given dims der kan gøre hverdagen lettere for en given gruppe af borgere.

Det vil sige, at opfinderen slet ikke kender til den bureaukratiske proces.

"Det første problem en mindre virksomhed render ind i er, hvem skal jeg egentlig tale med? Er det Indkøbsafdelingen, Sundhedsforvaltningen, har kommunen en central velfærdsteknologi afdeling? Man finder hurtigt ud af, at ”one size doesn’t fit all”. Tværtimod er stort set alle kommuner forskellige med forskellig organisationer, beslutningstagere osv. – og dermed har de også en række forskellige indgange," skriver han.

"Det man som kommune skal forstå er, at selv mindre krav til en leverandør, der måske kan være en ubetydelig udgift for store etablerede virksomheder, kan for den mindre virksomhed værre en kolossal investering, der i sidste ende kan betyde forskellen på succes eller fiasko."

Lars Kjær Kuhlmann kommer bl.a. med disse råd:
Inviter til kontinuerlig dialog
Tænk over, at der oftest er en konkret efterspørgsel efter teknologien fra fagpersoner ude i ”marken” – så prøv i videst mulige omfang at undgå at sinke processen
Aflæs leverandørens pains og hot buttons (på samme måde som de forsøger at aflæse jeres)
Fjern så mange som mulig af de praktiske barrierer fra starten

Kilde: /www.udbudsportalen.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078