23948sdkhjf

Sønderborg vil styrke indsatsen for demensramte

Politikerne i Seniorudvalget har netop godkendt et forslag til ny værdighedspolitik.
Efter et inspirationsseminar og høringsrunder, hvor flere hundrede har været involveret, har seniorudvalget i Sønderborg Kommune nu godkendt et forslag til en værdighedspolitik, som definerer de værdier og prioriteringer, som skal sikre "det gode liv for ældre" i kommunen. Det er byrådet, der på sit møde den 29. juni skal give politikken det endelige blå stempel.

"Jeg er glad for processen for værdighedspolitikken. Den har lige præcis også været "værdig", idet vi har haft en fin dialog med mange forskellige fra bruger- og pårørenderåd på plejecentrene til interesseorganisationer på handicap- og psykiatriområdet. Samtidig har vi i høringsprocessen fået mange gode indspark, som kan bruges i det videre arbejde med politikken i kommunen. Jeg synes også, at politikken i sit væsen bygger fint videre på de værdier, vi allerede igennem flere år har arbejdet med i ældreplejen, bl.a. nærvær og respekt. Der er en god sammenhæng," siger seniorudvalgets formand, Preben Storm.

Værdighedspolitikken har fem centrale fokusområder: Livskvalitet, selvbestemmelse, kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen, mad og ernæring samt en værdig død. Det er de fem områder, som også afspejles i de konkrete indsatser, som kommunen får mulighed for at sætte i gang med de midler, som følger med værdighedspolitikken. Det er midler fra den værdighedsmilliard, som regeringen vedtog med finansloven for 2016.

"De indsatser, vi har prioriteret, afspejler vores ønske om at understøtte borgernes mulighed for at klare sig selv længst muligt. Vi tror på, at det giver borgerne størst livskvalitet. Det betyder bl.a., at vi med de nye konkrete indsatser for borgere med demens kan give dem og deres pårørende mulighed for at fortsætte med at have et aktivt og socialt liv. Det glæder mig meget," siger seniorudvalgets næstformand, Jens Peter Thomsen.

Der er endvidere afsat penge til efteruddannelse af personale i forhold til en værdig død, til etablering af køkkener på plejecentre, så de selv kan lave mad, og til projekter, som har til formål at sikre hjælpemidler til borgere, som dermed får mulighed for at være selvhjulpne så længe som muligt.

Den nye værdighedspolitik gælder for 2016-2018, og implementeringen af den og de indsatser, der knytter sig til den, går i gang, så snart byrådet har godkendt politikken.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094