23948sdkhjf

Viborg og Kina skal samarbejde om plejecentre

Det kommende plejecenter Banebo skal være inspirationskilde for et nyt superplejecenter i Chongqing i det vestlige Kina.
Viborgs borgmester Torsten Nielsen modtager i næste uge en delegation fra Chongqing Kommune i Kina for at underskrive en samarbejdsaftale mellem plejecentre.

Viborg Kommunes kommende nye plejecenter Banebo i Banebyen skal være inspirationskilde for et nyt superplejecenter i Chongqing i det vestlige Kina med plads til 500-600 ældre. Det er resultatet af en langvarig kontakt mellem Viborg Kommune, Boligselskabet Sct. Jørgen og KPF Arkitekter fra Danmark og Chongqing i Kina.

Kontakten omsættes nu til en egentlig samarbejdsaftale, der åbner mulighed for eksport af dansk viden og produkter til Kina. I første omgang til Chongqing Kommune, som har en befolkning på omkring 32 millioner indbyggere.

"Det, at vi nu kan underskrive en aftale med Chongqing Civil Affairs Bureau om specifikt samarbejde mellem deres nye plejecenter og Banebo, viser, at tålmodighed svarer sig, når det handler om samarbejde med Kina. Jeg har store forventninger til samarbejdet, og det spin-off der kan blive for erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne," siger borgmester Torsten Nielsen.


•En delegation fra Viborg var i maj måned på besøg i Chongqing for at introducere danske principper for ældrepleje
•Der planlægges studiebesøg i Viborg for den øverste ledelse af den nye plejecenter i løbet af efteråret 2016
•Det er aftalt mellem Generalkonsulatet og myndighederne i Chongqing, at der stilles to lejligheder til rådighed som showrooms for danske løsninger og produkter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109