23948sdkhjf

Sang skal styrke lungerne

Nyt samarbejde mellem mellem Sundhedscentret i Sønderborg Kommune og Sønderborg Musikskole.
2.500 borgere i Sønderborg Kommune har en kronisk lungesygdom. Det kan enten være kronisk bronkitis, for store lunger, rygerlunger eller KOL. Det fremgår af den sundhedsprofilundersøgelse, som Sønderborg Kommune lavede i 2013. Nu skal generne ved vejrtrækningsproblemerne synges væk.

I et samarbejde mellem Sundhedscentret og Sønderborg Musikskole er der udviklet et tilbud om sangundervisning, der skal øge eller vedligeholde lungekapaciteten hos borgere med vejrtrækningsproblemer og/eller nedsat lungekapacitet. En sanglærer fra Sønderborg Musikskole kommer til at stå for sangundervisningen, mens Sundhedscentret sørger for uddannelse af sanglæreren, der således får viden om lungesygdomme og håndtering af angst. En medarbejder fra Sundhedscentret vil være til stede ved dele af sangundervisningen.

"Der er gode erfaringer med, at sang er effektivt i forhold til at vedligeholde eller forbedre lungekapaciteten. Vi er også ret sikre på, at det kan være med til at bryde isolationen hos borgere med nedsat lungekapacitet, hvis de mødes jævnligt med andre borgere til sangundervisning. Der er en vældig positiv energi i at synge sammen med andre," siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

De første sangkurser forventes at blive udbudt fra september 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062