23948sdkhjf

Nyt innovativt samarbejde i København

Copenhagen Health Innovation skal bidrage til, at plejepersonalet har de bedst mulige forudsætninger for at kunne udføre deres arbejde.
Et nyt samarbejde med titlen Copenhagen Health Innovation skal sikre, at studerende og professionelle opnår nye kompetencer inden for innovation og entreprenørskab. Udgangspunktet er reelle problemstillinger og resultatet skal være løsninger, som kan anvendes i kommunens kerneopgaver på sundhedsområdet.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune er netop indtrådt i et nyt samarbejde med Københavns Universitet, CBS, DTU, Metropol og Region Hovedstaden.

Gennem et stærkt tværfagligt samarbejde mellem de deltagende uddannelsesinstitutioner kombineret med kommunens og regionens input fra den virkelige verden skal Copenhagen Health Innovation munde ud i nye, innovative løsninger, som kan skabe bedre vilkår for for eksempel ældre med kroniske sygdomme.

Samarbejdet skal bidrage til kommunens arbejde med at sikre borgerne den bedst mulige velfærd, og at medarbejderne har de bedst mulige forudsætninger for at kunne udføre deres arbejde, fortæller sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

”Copenhagen Health Innovation vil skabe rammerne for, at nye innovative løsninger kan se dagens lys. Samtidig vil de kommende medarbejdere på sundhedsområdet stå stærkt, fordi de gennem forskellige forløb vil blive bedre til at tænke nyt og innovativt i deres daglige arbejde. Københavns Kommune vil bl.a. bruge Copenhagen Health Innovation til at udvikle vores skræddersyede uddannelsesforløb, der skal sørge for, at sosu-medarbejdere og sygeplejersker er klædt på til at håndtere den nyeste velfærdsteknologi i praksis,” siger Ninna Thomsen.

Kvalitet, sammenhæng og rehabilitering

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København har kvalitet, samarbejde og rehabilitering som pejlemærker i det daglige arbejde. Derfor er det Ninna Thomsens forventning, at samarbejdet vil fremme uddannelsesinstitutionernes fokus på den rehabiliterende indsats.

”Det gør en stor forskel for den ældre borgers livskvalitet, at hun er i stand til at klare hverdagens små gøremål som for eksempel selv at kunne stå ud af sengen om morgenen eller selv gå ned til købmanden og handle ind. Vi prioriterer hjælp til selvhjælp i det daglige arbejde, og jeg håber, at samarbejdet med uddannelsesinstitutionerne vil tilføre flere kræfter til den rehabiliterende indsats i kommunen,” siger Ninna Thomsen.

Udover udviklingen af nye løsninger og tilbud skal Copenhagen Health Innovation bidrage til igangværende arbejde i Københavns Kommune som eksempelvis implementering af velfærdsteknologi i stor skala og et velfærdsteknologisk akademi for kommunens sundhedsfaglige personale.

Copenhagen Health Innovation er fysisk placeret i Københavns Kommunes Sund Vækst Huset i De Gamles By. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har sammen med de øvrige parter været med i udviklingen af samarbejdet, og bliver fra juni 2016 fuldgyldigt medlem af CHI. Samarbejdet løber i første omgang fra 2016-2019. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i København medfinansierer administrationen af Copenhagen Health Innovation med 300.000 kr. årligt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078