23948sdkhjf

FOA: Presset sosu'er fik klip i kortet

FOA's varslede konflikt med DK-Pleje spidser til, og FOA kan således berette om tidspres og ringe vilkår for medarbejdere hos det private hjemmehjælpsfirma.
Tidspresset i DK-Pleje A/S er så hårdt, at medarbejdere går ned med stress og føler sig tvunget til at køre for hurtigt. Det fortæller en række tidligere ansatte til FOA

Det er bl.a.for lidt køretid mellem borgerne og borgere, der ikke får den tid og hjælp, de er visiteret til, der blandt kritikpunkterne.
Historien kommer frem efter FOA den 20. juni varslede konflikt med DK-PLeje A/S. FOA har forgæves forsøgt at tegne en overenskomst med virksomheden, der har afvist.

Fagbladet FOA har talt med fem forhenværende medarbejdere. To af dem ønsker ikke at stå frem med navn, men Fagbladet FOA er bekendt med alle navne.

De tidligere ansatte fortæller samstemmende om et enormt tidspres i plejefirmaet, som opererer i Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk, Brøndby, Gentofte og Herlev.

For social- og sundhedsassistent Amaneh Novbarian kostede ansættelsen hos DK-Pleje A/S to klip i kørekortet. Simpelthen fordi, at hun følte sig presset til at køre for hurtigt.

“Der var alt for lidt køretid mellem borgerne. Jeg skulle nærmest være hos flere beboere på samme tid,” fortæller Amaneh Novbarian til Fagbladet FOA.

De forhenværende ansatte fortæller alle om rodede lønforhold – eksempelvis tillæg og feriepenge, der ikke blev udbetalt.

Direktør i virksomheden, Benjamin Ait Ahmeds advokat siger til Fagbladet FOA:

“Min klient overtog en anden virksomhed pr. 1. januar 2016, og det viste sig i den forbindelse, at der i enkelte tilfælde ikke var afregnet korrekt ferie af den tidligere arbejdsgiver. Dette sørgede min klient for, da han fik kendskab hertil. Der er desuden forhandlet en pensionsordning på plads med PFA for flere måneder siden, der træder i kraft pr. 1 august,” skriver advokaten i en mail.

Advokaten siger bl.a. også at “...de punkter (som er omtalt i artiklen i Fagbladet FOA -red. )om arbejdsmiljø, må min klient afvise, og de er helt udokumenterede,” lyder svaret fra advokaten.

Kilde: https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/201...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095