23948sdkhjf

Nu vil EU også have stoppet madspild

Det kan komme økonomien i de danske storkøkkener til gode, at EU lægger planer for at lempe fødevare-regler. Bl.a. bør æg have længere holdbarhed.
Det kan blive nemmere for de danske storkøkkener på plejehjem og sygehuse at spare på ressourcerne og undgå madspild, hvis EU ændrer nogle af de strenge fødevareregler, der gælder i EU.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har netop været til et møde med sine kolleger fra de øvrige EU-lande for at diskutere, hvordan man kan skrue ned for madspildet.

Eller nærmere bestemt har de diskuteret, hvordan de kan ændre EU-regler, der direkte står i vejen for kampen mod madspild, fortæller ministeren.

"Vi har brug for et opgør med regler, der forhindrer, at vi gør noget mod madspild. Madspild er et fejlbrug af ressourcer. Først planter vi, så forædler vi og så ender det med, at det bliver smidt ud. Det er synd og skam," siger Esben Lunde Larsen.

Han nævner holdbarheden af æg som et eksempel.

"Hvis det viser sig, at æg rent faktisk kan holde sig længere end de 28 dage, vi i dag har mærkningsregler for - at de faktisk kan holde sig i 42 dage - så er det jo helt på månen," siger ministeren.

Alene i Danmark smides hvert år 700.000 tons mad ud.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078