23948sdkhjf

Sejltur på fjorden vækker minder

Hørup Plejecenter drog ud på Haderslev Fjord til glæde for samværet, de ældres minder og gode snakke.
"Sikken en tur."
Sådan siger gæsterne efter en sejltur på Haderslev Fjord, som Hørup Plejecenters daghjem for nylig stod bag.

En tur, der selvfølgelig var tilrettelagt for at beboere såvel som personale kunne hygge sig sammen i nogle timer på vandet, men også fordi turen - i bus såvel som på båd - bringer minder frem for borgerne og gode snakke, som man kan være sammen om.

"På Hørup Plejecenter prioriterer vi at styrke fællesskabet og venskaber på de fem afdelinger, vi har. F.eks. laver vi festmiddage med musik og gæster på afdelingen. Det er meget livsbekræftende for os alle sammen," siger ergoterapeut Dorthe Hjort Larsen fra centret.

Udflugter i nærområdet er også prioriteret højt. Hørup Plejecenter har sin egen bus og dermed nås det lokale glaspusteri eller den lokale bondemand nemt. Frivillige venner kører bussen hver fjortende dag.

33 med på vandet
33 mennesker var med på fjorden. Her gik snakken om alt fra oste mellem mejeri-kyndige beboere til udveksling af frække vittigheder. Der blev sunget og skålet lystigt

"Ikke nok med at sanserne blev stimuleret kulinarisk og musisk, så var turen også fyldt med kulturhistoriske minder, der vidner om menneskenes tilknytning til fjorden. I fjorden var der ca. 20 bøjer, som var markeret med et nr. og via et skema kunne vi følge med i en brochure, som gav forklaring på de forskellige historiske minder," fortæller Dorthe Hjort Larsen.

Der blev talt om naturen, fuglevildt - med udsigt til bl.a. fiskehejre, lappedykkere, skarv og svaner - og sælerne solede sig i det pragtfulde vejr.

"Nogle af beboerne var bekymrede for, om de kunne holde sig vågne så længe. Bitten fra Vestafdelingen fik sig derfor - efter ½ times konstant snakken i bussen - en lille lur. Men hun snakkede også på hele turen hjem. Sådan var det generelt for alle de ældre. De hyggede sig virkelig meget og har tgalt om turen siden," fortæller Dorthe Hjort Larsen om den succesfulde tur på fjorden.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078