23948sdkhjf

KOL-kuffert giver fleksibel adgang til telemedicin

Region Syddanmark indgår nyt telemedicinsk samarbejde med it-koncernen KMD og deres partner TDC Erhverv om en ny "KOL-kuffert".
Region Syddanmark har netop valgt den danske it-koncern KMD som leverandør af den telemedicinske løsning patientkufferten - også kaldet KOL-kufferten. Det sker på baggrund af det første store EU-udbud på telemedicin i Danmark. Aftalen mellem Region Syddanmark og KMD gælder de næste to år med mulighed for forlængelse.

KOL-kufferten gør det muligt at udskrive patienter med KOL tidligere i forløbet, da patienter og sundhedsfagligt personale kan gennemføre videokonsultationer med hinanden og foretage diverse målinger. Løsningen er tablet-styret og dermed mere fleksibel.

"Vi ser frem til samarbejdet med KMD. Vi ser også meget positivt på aftalen, fordi vi går over på mobilt standardudstyr. Det bliver endnu lettere for patienterne, da det kan bruges hvor som helst og når som helst," siger Peder Jest, lægelig direktør på Odense Universitetshospital (OUH), som også sidder med i den fællesoffentlige porteføljestyregruppe, som organiserer udbredelsen af telemedicin til borgere med KOL.

Løsningen er i første omgang rettet mod Odense Universitetshospital, men dækker hele Region Syddanmark, så andre hospitaler i regionen i fremtiden vil kunne kobles på.

"Vi arbejder på - sammen med kommunerne - at alle KOL-patienter skal have adgang til telemedicin, når det passer dem," siger Peder Jest.

På Odense Universitetshospital har man gode erfaringer med patientkufferten. Der er allerede gennemført 15.000 konsultationer, og patienttilfredsheden er høj. Derfor ser Region Syddanmark flere potentialer for patientkufferten.

"Der er flere vinkler, som er uprøvede med patientkufferten. Der er blandt andet et stort potentiale i at udvikle holdtræning via kufferten, og så bør man også kigge nærmere på, hvordan metoden kan anvendes på andre patientgrupper," siger Peder Jest.

TDC Erhverv skal levere udstyr, opsætning, support og hjælpe patienterne trygt i gang.

Om KMD Viva Monitorering
Den nye løsning til Region Syddanmark hedder KMD Viva Monitorering. Det er en digital internetbaseret monitoreringsplatform, der baserer sig på en CE-godkendt distribution af OpenTele. Løsningen baserer sig dermed på teknologi anvendt i en række nationale telemedicinske storskala- og referenceprojekter. Løsningen sikrer en indbygget understøttelse af den nationale telemedicinske infrastruktur. Platformen samler flere digitale serviceydelser til borgeren - herunder virtuel genoptræning, videosamtaler med klinikere, kalenderfunktion og automatisk opsamling af måledata fra fx vægt, blodtryksmåler og EKG-måler.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078