23948sdkhjf

Fysioterapeuter: Forbered jer på fremtidens teknologi

Fysioterapeuter skal vænne sig til, at teknologien er kommet for at blive, og at den kan være et godt - og nødvendigt - motiverende supplement til træningen.

"Ny teknologi skaber helt nye muligheder i fremtidens fysioterapi. Er du ikke med på vognen, kommer andre faggrupper og tager over." Sådan siger professor Henning Langberg til Danske Fysioterapeuter.

Interviewet kommer forud for fagforeningens konference om teknologi i fysioterapi.

På konferencen vil Henning Langberg dels komme ind på den nyeste forskning på området dels præsentere nogle af de nyeste teknologiske landvindinger, der kan være med til at løfte fysioterapi.

”Fysioterapeuter er traditionelt meget behandlingsorienterede, men vi skal også til at tænke på, hvordan vi optimerer vores tilbud og får ydet mere fysioterapi for de samme penge. Det betyder rigtig meget, at vi får motiveret patienterne til at træne tilstrækkeligt meget. Og her kommer teknologien ind og kan hjælpe. I Singapore har jeg set, hvordan patienter med stroke fik trænet flere gange dagligt, fordi de via en app blev guidet og motiveret til hyppig træning”, siger Henning Langberg til fyiso.dk.

Med 'Copenhagen Health Innovation' går København forrest med at satse på teknologiske løsninger. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen skal frem over samarbejde med Københavns Universitet, CBS, DTU, Metropol og Region Hovedstaden omring udvikling af nye teknologiske løsninger.

Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne kombineret med kommunens og regionens input fra den virkelige verden skal munde ud i nye, innovative løsninger, som kan skabe bedre vilkår for f.eks. ældre med kroniske sygdomme.
Henning Langberg er en af initiativtagerne til Sund Vækst Huset og kan fortælle mere om det nye samarbejde på Danske Fysioterapeuters konference den 6. oktober.

Konference om teknologi i fysioterapi
Danske Fysioterapeuter inviterer til konferencen Teknologi i fysioterapi den 6. oktober i Odense. På konferencen præsenteres den nyeste forskning, og du får inspiration til hvordan, du kan bruge sundhedsteknologi til at monitorere bevægelse, genoptræne og motivere patienter og borgere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078