23948sdkhjf

Sjællandsk plejecenter skal udbygges for 110 mio. kroner

Christians Have Plejecenter står over for en stor udbygning, og jagten på en totalentreprenør er nu gået ind
Inden udgangen af 2018 vil Christians Have Plejecenter ved Jersie Strand nær Køge blive udbygget med 30 nye plejeboliger og 24 nye rehabiliteringspladser inklusiv servicefaciliteter.

Hvem der skal stå for byggeopgaven med et budget på knap 110 mio. kroner, er endnu uvist, men med et begrænset udbud på banen er Solrød Kommune ved at få det afklaret .

”Med udbygningen fremtidssikrer vi Christians Have, så plejecenteret bliver i stand til at rumme det stigende antal plejekrævende ældre, vi forventer i de kommende år. Vi ved samtidig, at et stort flertal af de ældre har en demenssygdom, når de kommer på plejecenter, og derfor er udbudsmaterialet i høj grad lagt an på at imødekomme det behov”, siger direktør i Solrød Kommune, Dorte Saabye, i en nyhed på kommunens hjemmeside.

Alsidigt fokus

Hjemlighed, tryghed og fleksibilitet er vigtige begreber i udbudsmaterialet, og helt konkret betyder det blandt andet, at der er lagt stor vægt på fælles opholdsarealer, hvor der kan foregå forskellige aktiviteter, men at der samtidig er fokus på de ældres boliger og behovet for at trække sig tilbage og være privat, lyder det.

”Oplevelsen af, at man ikke er alene eller isoleret, er meget vigtig. Samtidig har det afgørende betydning, at beboerne kan vælge privatlivet til og fra, som det passer dem”, siger Dorte Saabye.

Interesserede har frem til den 22. august til at få sendt en anmodning om prækvalifikation af sted. Herefter forventes fem udvalgt, som får mulighed for at byde på opgaven.

Entreprenør findes til efteråret

Totalentreprenøren bliver valgt til efteråret, og første spadestik ventes umiddelbart at blive taget i tredje kvartal 2017, oplyser Peter Gottlieb, projektleder hos Bascon A/S, der er bygherrerådgiver på sagen.

Tildelingskriteriet er bedste forhold mellem pris og kvalitet, fortæller han og betegner byggeopgaven som varierende i sværhedsgrad.

”Der er noget af det, der er let, og andet, der er sværere. Det svære er, at det er en bygning, der skal opføres et sted med bløde områder, så der er en del pilotering, der skal opføres. En anden ting er, at de tekniske installationer skal kobles sammen”, siger han.

Plejecenteret
- Befolkningsprognosen fra 2015 viser, at antallet af ældre i aldersgruppen 65-79 år i Solrød Kommune stiger otte procent fra 2015-2019. Gruppen af +80-årige stiger med 31 procent fra 2015 til 2019
- Der er afsat 93 mio. kroner til at bygge de nye plejeboliger og rehabiliteringspladser og 16,8 mio. kroner til at bygge servicearealerne på Christians Have Plejecenter - heraf 51,3 mio. koner i 2017 og 58,5 mio. kroner i 2018
- Christians Have Plejecenter drives dels af kommunen og dels af en privat aktør.
Kilde: Solrød Kommune
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079