23948sdkhjf

Konflikten mod DK-Pleje udvides

Nu varsler FOA også sympatikonflikt mod vikarbureauer, som kunne tænkes at samarbejde med DK-Pleje.
FOA afsender nu varsel om sympatikonflikt mod vikarbureauer i plejesektoren, der kunne tænkes at samarbejde med DK-Pleje A/S.

Varslet om sympatikonflikt træder i kraft 1. september. Og det vil gælde de vikarbureauer, der er medlem af Dansk Industri (DI), Dansk Erhverv (DE) eller som har tiltrædelses-overenskomst med FOA – og som kunne tænkes at indgå i samarbejde med DK-Pleje A/S.

Det er forholdsvist almindeligt i branchen at rekvirere vikarer, fortæller FOA, først og fremmest for at dække pludselig sygdom ind. Både hovedkonflikten mod DK-Pleje A/S og sympatikonflikten mod vikarbureauerne træder i kraft 1. september.

”Varslet om sympatikonflikt følger de gældende regler på arbejdsmarkedet. Hensigten er stadig at presse på for at få en overenskomst, hvor løn- og arbejdsvilkår er i orden. Det er de overhovedet ikke i DK-Pleje, som halter efter med lavere lønninger, ingen løn ved barns første sygedag, ingen overtidsbetaling, ingen rådighedsvagtbetaling, ingen fuld løn under barsel og sygdom,” siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Han er rystet over, hvordan DK-Pleje er sluppet afsted med at omgå en række kommunale krav om arbejdsklausuler, lyder det fra FOA. Arbejdsklausuler indebærer, at arbejdet ikke kan udsættes for social dumping, men skal følge generelle løn- og arbejdsvilkår for området.

”DK-Pleje har konsekvent underbetalt meget groft. En af de tidligere gruppeledere i firmaet har regnet sig frem til at have haft en timeløn på 23,50 kroner i timen. Det er voldsomt provokerende, at danske skatteyderes penge skal ende i et firma, hvor fiflerier og fiksfakserier i den grad bruges til at presse de ansatte,” siger Dennis Kristensen.

DK-Pleje leverer i dag hjemmehjælp i Gentofte, Gladsaxe, Herlev og Lyngby-Taarbæk kommuner, og det er hjemmehjælpsbrugere i disse fire kommuner, der rammes af konflikten 1. september.

I Brøndby og Høje-Taastrup er kontrakterne mellem kommunerne og firmaet blevet opsagt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109