23948sdkhjf

Mande-boom i sygeplejen

Rekordmange mænd starter på sygeplejerskeuddannelsen.
Dansk Sygeplejeråd har siden årsskiftet arbejdet på at få flere mænd til at søge ind på sygeplejerskeuddannelsen, bl.a. med kampagnen 'Mand kan blive sygeplejerske' på Facebook.

Det ser ud til at have været en succes.

Et rekordhøjt antal mænd starter nemlig på sygeplejerskeuddannelsen rundt om på landets professionshøjskoler. Helt præcist 254 mænd.

"Og ikke bare er flere mænd kommet ind på uddannelsen. Mændene udgør også en større andel af den samlede gruppe af studerende. Hvor der sidste år blev optaget 6,6 procent mænd, så er tallet i år steget til 7,1 procent. Det højeste nogensinde," lyder det fra Dansk Sygeplejeråd.

”Vi har brug for alle typer af mennesker søger ind til sygeplejerskeuddannelsen, uanset køn og baggrund. I samarbejde med vores studenterorganisation i SLS har vi arbejdet målbevidst på at øge interessen for vores uddannelse, med speciel fokus på mænd, så det er dejligt udvikling at går i den rigtige retning. ” siger Anni Pilgaard, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Dansk Sygeplejeråd er dog ikke helt tilfredse, for der er plads til langt flere mænd på uddannelsen.

Dansk Sygeplejeråd har det seneste år kørt kampagnen "Mand kan blive sygeplejerske" på blandt andet Facebook for at få flere mænd til at søge ind i sygeplejen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094