23948sdkhjf

Ældre bør tilbydes ren styrketræning

Det er ved at være sidste chance, hvis man vil høres inden nye nationale kliniske retningslinjer bliver udarbejdet. Høringsfrist 17. august.
Når det gælder tilbud om træning, bør den ældre tilbydes ren styrketræning fremfor en kombination af styrke, balance og konditionstræning. Ældre, der har høj risiko for faldulykker, bør dog tilbydes balancetræning som supplement til styrketræningen.

Sådan lyder det i en ny national klinisk retningslinje for ernærings- og træningsindsatser til ældre med funktionsevne­nedsættelser og underernæring eller risiko herfor, som lige nu er i høring .
Og det er ved at være sidste chance, hvis man vil indsende sit høringssvar. Alle svar skal være Sundhedsstyrelsen i hænde om en lille uges tid, nemlig senest den 17. august.

Den nye retningslinje belyser via en gennemgang af den foreliggende evidens, effekten af udvalgte indsatser på ernærings- og træningsområdet til ældre med funktionsevnenedsættelse.

Studier af ældre peger på, at faktorer som inaktivitet, lav fysisk kapacitet og underernæring er forbundet med en øget risiko for at få en permanent nedsat funktionsevne. Derfor er det væsentligt, at der sættes ind med ernærings- og træningsmæssige indsatser til ældre med nedsat funktionsevne og underernæring eller risiko herfor, hvad enten de ældre bor i eget hjem eller på plejehjem, lyder det fra Sundhedsstyrelsen.

Retningslinjen anbefaler også, at ældre, der har nedsat funktionsevne og lider af underernæring eller er i fare for det, får et individuelt tilpasset tilbud, som kan indeholde en individuelt tilpasset kostplan, opskrifter, ernæringsdrikke med videre.

Læs mere her




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078