23948sdkhjf

Nyt demensprojekt skudt i gang i Sønderborg

Projektet "Motion, Sind og Samvær" skal øge livskvaliteten for mennesker med demens og deres pårørende gennem fysisk træning, socialt samvær og uddannelse.
Der var feststemning på Guderup Plejecenter i Sønderborg, da TrygFonden i går overrakte en donation på én million kroner til det nye projekt "Motion, Sind og Samvær", der, som Magasinet Pleje forleden omtalte , skal øge livskvaliteten for borgere med demens og deres pårørende gennem fysisk træning, socialt samvær og uddannelse.

"Med projektet "Motion, Sind og Samvær" bevæger vi os ind på forebyggelse i forhold til demens. Det er ikke nogen nyhed, at øget fysisk aktivitet kan forbedre hukommelsen og de praktiske færdigheder hos demente. Vores projekt adskiller sig ved også at inddrage de pårørende, idet de har en øget tendens til sygdom. Og så skal vi dele de erfaringer vi opnår, således at de kan spredes over hele Danmark," sagde centerleder Børge Moos.

Store forventninger

Forventningerne til projektet er store, fortalte formand for Seniorudvalget, Preben Storm.

"Det er vigtigt for os, at vi med dette projekt kan afprøve forskellige modeller. Derved kan vi finde ud af, hvilken form, der giver den største værdi og passer bedst til borgernes og de pårørendes behov," sagde Preben Storm.

Et langsigtet projekt

Jens Iwer Petersen fra Trygfondens regionale råd i Region Syddanmark overrakte den store check på en million kroner, og udtrykte også positive forventninger til projektet og stor ros:

"Vi er glade for at kunne støtte projektet, der virker både gennemtænkt og velorganiseret. Med simple metoder vil man øge borgernes livskvalitet i eksisterende rammer. Det gør projektet langsigtet, og det vil helt sikkert komme til at gøre en stor forskel for en gruppe meget sårbare mennesker. Vi glæder os til at følge projektets udvikling og ønsker held og lykke," sagde Jens Iwer Petersen.

Projektet "Motion Sind Samvær" igangsættes nu og slutter ved udgangen af januar 2019
Det væsentligste indhold i projektet er:
1) fysisk træning af demensramte og pårørende
2) en pårørende-uddannelse, som er opbygget i moduler og også udbydes til pårørende, der ikke har haft kontakt med projektet Motion Sind Samvær.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109