23948sdkhjf

Tre LO-forbund går i sympatikonflikt mod DK-Pleje

Hos FOA glæder man sig over den faglige opbakning fra LO-forbundene til konflikten.
Tre LO-forbund varsler nu sympati-konflikt mod plejevirksomheden DK-Pleje A/S. Det er 3F, HK og Dansk Metal, der dermed bakker op om FOAs hovedkonflikt mod virksomheden. Konflikten vil træde i kraft fra 1. september og omfatter DK-Plejes aktiviteter i Lyngby, Gentofte, Gladsaxe og Herlev kommuner.

FOAs hovedkonflikt mod DK-Pleje indebærer strejke og blokade mod virksomheden. Det indebærer, at ingen medlemmer af FOA kan arbejde i – eller søge arbejde hos – virksomheden.

Sympatikonflikten betyder, at medlemmer af 3F, Dansk Metal og HK heller ikke kan udføre arbejde for virksomheden. Det betyder for eksempel, at sender DK-Pleje en af sine biler til reparation på et værksted, så kan ingen medlemmer af Dansk Metal udføre reparationen.

Sympatikonflikt mod vikarbureauer

FOA har også selv varslet sympatikonflikt mod de vikarfirmaer, som DK-Pleje kan tænkes at arbejde med. Her indebærer sympatikonflikten, at ingen vikarbureauer, der har overenskomst med FOA, kan sende vikarer til DK-pleje, når og hvis de mangler sundhedspersonale under den forventede konflikt.

”Vi er glade for den faglige opbakning fra LO-forbundene til konflikten, som følger reglerne i den danske model. Vi er i fællesskab nødt til at træde op mod den grove sociale dumping, som konflikten er et udtryk for. Alt for lave lønninger og fx ingen løn ved barns første sygedag, ingen overtidsbetaling, ingen rådighedsvagtbetaling, ingen fuld løn under barsel og sygdom er vilkår, som en samlet fagbevægelsen er nødt til at reagere mod,” siger FOA-formand Dennis Kristensen.

Han opfordrer de fire berørte kommuner til øjeblikkeligt at kræve dokumentation for, at der er ordnede forhold i DK-Pleje:

”Det er stærkt belastende forhold, der er kommet frem om fagligheden og kvaliteten i DK-Pleje på det seneste. Der foregår stærkt kritisable fiflerier – fx om kommunernes krav til den sundhedsfaglige ekspertise, som virksomheden helt tydeligt ikke lever op til. Skatteyderne betaler fuld pris til DK-Pleje for de aftalte ydelser. Men det er i dag tydeligt dokumenteret, at der ikke er valuta for pengene,” siger Dennis Kristensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109