23948sdkhjf

Måske det vigtigste årskursus nogensinde

Når DemensKoordinatorer i DanmarK afholder årskursus den 14.-16. september, er der mere viden, erfaring og opmærksomhed om demens end nogensinde før - tilmeldingsfrist 26. august.
DemensKoordinatorer i Danmark (DKDK) afholder deres årlige tredages kursus i Nyborg den 14.-16. september.
Når det 23. årskursus afholdes, er fokus på redskaber og relationer i demenskoordinatorens arbejde. Frist for tilmelding er fredag den 26. august 20016.

Årskurset henvender sig til mange flere end 'blot' landets demenskonsulenter og -koordinatorer. Her deltager også bl.a. også ergoterapeuter, sygeplejersker, fysioterapeuter, kommunale ledere, plejehjems- og hjemmeplejeledere, visitatorer, sosu-assistenter og -hjælpere.

Og måske er der tale om det vigtigste årskursus nogensinde. Der er fokus på demens i Danmark som aldrig før. Og det er også i år at ældre- og sundhedsministerens Nationale Handlingsplan for Demens lander til fagfolk i hele landet.

Hovedoplæggene i år er blandt andet centreret om: socialpædagogikken som metode og demenskoordinatorens personlige lederskab, sprogets sociale forankring, motivation og rehabilitering.
Man kan også høre om magtanvendelse i kommunerne, seksualitet som tabu, samarbejde mellem udredningsenheder og demenskoordinatorer og demensvenlige plejeboliger.

Blandt de mange valgfrie seminarer kan man bl.a. høre Karen Tannebæk fra Nationalt Videnscenter for Demens, der sammen med Lone Sigbrand fra Statens Byggeforskningsinstitut. De vil fortælle om anbefalinger til demensvenlige plejeboliger, og hvordan man som demenskoordinator kan bidrage i processer til mere demensvenlige plejeboliger.

På DKDK's hjemmeside kan man finde en foreløbig deltagerliste og det fulde program for alle tre dage.

Tilmeldingen foregår digitalt .
I næste nummer af Magasinet Pleje - der udkommer 26. august - kan du læse mere om årskurset. Og desuden adskillige faglige nyheder og reportager fra hele landet om demensindretning og demenspleje.
I september-nummeret har vi besøgt årskurset og har stort tema om demens.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069