23948sdkhjf

Demens: 31 kommuner står i kø til besøg af rejsehold

31 kommuner har i denne omgang søgt om at få besøg af Sundhedsstyrelsens nye demensrejsehold.
Der er fortsat stor interesse i kommunerne for Sundhedsstyrelsens nye demensrejsehold.

I sidste uge udløb ansøgningsfristen for anden ansøgningsrunde, og i alt 31 kommuner har denne gang søgt om at få besøg af demensrejseholdets konsulenter.

”Vi er overvældet over den store interesse der fortsat er for demensrejseholdet. Ved sidste ansøgningsrunde modtog vi 35 ansøgninger og i denne 31 ansøgninger. Den fortsatte store interesse fra kommunerne understreger, at der er et udtalt behov for praksisnær kompetenceudvikling. Ansøgningerne afspejler netop at kommunerne har en række konkrete udfordringer med den komplekse opgave det er at yde pleje og omsorg for mennesker med demens," siger projektleder Kirsten Groth Willesen til Magasinet Pleje.

Projektets første evaluering viser, at demensrejseholdets indsats skaber udbytte i form af større faglighed blandt medarbejderne, forbedret arbejdsmiljø, større arbejdsglæde og medarbejdere oplever, at beboerne har direkte udbytte af indsatsen, fortæller hun.

"Nu håber vi, at vi kan komme ud til så mange kommuner og plejecentre som muligt, fordi vi kan se, at det rent faktisk virker”, siger Kirsten Groth Willesen fra Sundhedsstyrelsen.

Demensrejseholdet kommer i løbet af de næste tre år rundt til 10 - 15 kommuner for at give et kompetenceløft til medarbejdere plejehjem.
De første indsatskommuner var Svendborg og Thisted, og nu kommer demensrejseholdet til Gladsaxe og Billund. Bagefter er det Høje-Taastrup og Syddjurs kommuners tur til at få besøg af rejseholdets konsulenter. Og de følgende indsatskommuner skal udvælges blandt de 31 ansøgere i anden ansøgningsrunde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078