23948sdkhjf

Fysioterapeuter vil øge ældre patienters aktivitet på sygehuset

Fysioterapeuterne Hanne Pallesen, Eva Jespersen og Ann Christine Bodilsen skal med støtte fra Veluxfonden undersøge henholdsvis mentorordning til patienter med apopleksi, ældre kræftpatienters behov for rehabilitering og ældre patienters aktivitetsniveau på sygehusene.
Ældres tid i sengen på sygehuset og ikke mindst deres aktivitetsniveau under indlæggelse er nu genstand for et forskningsprojekt, der er støttet af Velux-fonden. Det skriver fysio.dk.

Fysioterapeuterne Hanne Pallesen, Eva Jespersen og Ann Christine Bodilsen, som har fået støtten, starter projekter, som omhandler henholdsvis mentorordning til patienter med apopleksi, ældre kræftpatienters behov for rehabilitering og ældre patienters aktivitetsniveau på sygehusene.

Fysioterapeut Ann Christine Bodilsen vil undersøge, hvordan indlagte kan blive mere aktive.

De tre fysioterapeuter er post. doc. og fik tilsammen 5,9 millioner til deres projekter.

Fysioterapeut og ph.d. Ann Christine Bodilsen vil sammen med implementeringsforsker Jeanette W Kirk afprøve metoder, der kan øge ældre patienters aktivitetsniveau under indlæggelse på medicinske afdelinger, og når de kommer hjem. Et tidligere projekt gennemført på Hvidovre Hospitals medicinske afdelinger har vist, at ældre medicinske patienter, som kunne gå ved indlæggelsen, sad fem timer om dagen og lå 17 timer om dagen under deres indlæggelse. Det kan fører til muskeltab og yderligere svækkelse hos en i forvejen sårbar gruppe af patienter.

Projektet udføres i samarbejde med Hvidovre Kommune.

Forskningsprojekterne
Fysioterapeut og ph.d. Hanne Pallesen vil i samarbejde mellem Hammel Neurocenter, Århus Kommune og Hjernesagen undersøge effekten af en mentorordning for patienter med apopleksi. Hensigten er at gøre overgangen fra hospital til kommune/eget hjem lettere og at ruste patienter og pårørende bedre til at håndtere et aktivt og meningsfuldt liv tilpasset egne ønsker, behov og ressourcer.

Fysioterapeut og ph.d. Eva Jespersen vil sammen med kollegaer på Odense Universitetshospitals mave-tarm-afdeling udvikle et redskab, der kan bruges til at vurdere de ældre kræftpatienters behov for rehabilitering eller palliation. Vurderingen skal give et samlet overblik over behov for videre udredning, behandling, kommunal genoptræning og andre interventioner, der støtter og optimerer patientens mulighed for rehabilitering. Vurderingen vil dermed give både hospital og kommune en bedre mulighed for at tilbyde den rette hjælp til den enkelte patient. Projektet udføres i samarbejde med Odense Kommune.

VELUX FONDEN inviterede i december 2015 forskere til at indsende forslag til projekter inden for aldringsforskning. Ud af 30 tilkendegivelser valgte fonden i sidste ende at støtte tre projekter indsendt af Hanne Pallesen, Ann Christine Bodilsen og Eva Jespersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079