23948sdkhjf

Ny vejledning om plejesenge skal forebygge ulykker

"Intentionen med vejledningen er at give relevante personalegrupper et kvalificeret grundlag for at vælge, købe og anvende plejesenge," lyder det fra Socialstyrelsen.
Et nyttigt hjælpemiddel til pleje og behandling af borgere og et centralt arbejdsredskab for hjælperen. Det er plejesengen i sin korte fortælling. Men der er meget mere at vide end det.
Derfor har Socialstyrelsen nu udgivet en ny vejledning om køb og anvendelse af plejesenge.

"Intentionen med vejledningen er at give relevante personalegrupper et kvalificeret grundlag for at vælge, købe og anvende plejesenge og tilbehør, så borgere og personale får størst mulig nytte af sengen, og ulykker så vidt mulig kan forebygges," lyder det i en pressemeddelelse fra Socialstyrelsen.

En god plejeseng forebygger bl.a. tryksår. Plejesengen er samtidig et centralt arbejdsredskab for hjælperen og kan forebygge arbejdsskader.

Gør brug og indkøb til et tværfagligt projekt
"Vejledningen lægger op til, at brug og indkøb af plejesenge gøres til et tværfagligt projekt, hvor samspillet mellem de forskellige personalegruppers viden og erfaringer er med til at højne fagligheden," skriver Socialstyrelsen.

Vejledningen spiller sammen med Socialstyrelsens indkøbsskabelon for plejesenge. Skabelonen fungerer som en tjekliste til brug i konkrete valg- og indkøbssituationer, mens vejledningen giver den relevante baggrundsviden.

Du kan læse mer eom vejledning om plejesenge her.
Er du indkøber er der mere hjælp at hente her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.579