23948sdkhjf

Økologi boomer i køkkener og kantiner

Næsten 500 nye spisesteder har fået økomærke på et år
På bare et år har næsten 500 nye spisesteder kvalificeret sig til at få Det Økologiske Spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

Fortsætter de seneste måneders udvikling, når Danmark allerede i år op på 2.000 spisesteder med Det Økologiske Spisemærke, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse. Styrelsen har indledt en kampagne, som skal sikre, at endnu flere danskere kender spisemærkerne.

"Vi ved fra vores undersøgelser, at kendskabet til Det Økologiske Spisemærke og forbrugernes efterspørgsel på økologiske spisesteder ikke er på højde med det velkendte, statskontrollerede røde økologimærke."

"Med kampagnen forsøger vi nu at gøre forbrugerne opmærksomme på mulighederne for at få økologi på tallerkenerne for eksempel i børnenes daginstitution, i kantinen på arbejdspladsen eller når de spiser ude. Samtidig vil vi også gerne give et skulderklap til de mange kokke, økonomaer og kantinefolk, som knokler omme bagved for at servere måltider, der har naturen, miljøet og dyrevelfærden i fokus," siger kontorchef i Fødevarestyrelsen Else Molander.

Fejring i dag


En lang række af køkkenerne markerer i dag fredag den 9. september deres økologiske indsats med en såkaldt økologisk fejringsdag, som skal gøre økologien synlig for borgerne lige dér, hvor maden laves og spises.

Hver sjette af de knap 1.800 spisesteder, der i dag har et økologisk spisemærke har hentet guld, hver tredje sølv og knap halvdelen har fået bronze.

Men tallene i opgørelserne fra Fødevarestyrelsen viser flere variationer. Således tegner de offentlige institutioner sig for over halvdelen af de knap 1.800 spisemærker. Også mellem landsdelene er der forskelle. I Region Hovedstaden er der i runde tal et økologisk spisested for hver 2.000 indbygger,e mens der i Region Syddanmark er et økologisk spisested hver gang, der er godt 10.000 indbyggere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097