23948sdkhjf

Fysioterapeuter: Der skal mere fokus på fald

”Kommunerne er blevet rigtigt gode til genoptræning, men der er grund til at være særligt opmærksom på, hvordan vi hjælper faldtruede ældre, inden ulykken er ude,” mener formand for Danske Fysioterapeuter, Tina Lambrecht.
I går var 'International Fysioterapidag' og Danske Fysioterapeuter havde på dagen fokus på faldulykker blandt ældre.

”Det er dejligt, at vi lever længere, men det skal jo helst være flere raske og gode år. For at opnå det, er det afgørende, at vi er fysisk aktive. Vi sætter fokus på faldulykker, fordi de alt for ofte er årsag til, at ældre holder op med at bevæge sig. Det er ærgerligt, for det betyder dårligere liv. Derfor er det vigtigt, at de får den rigtige hjælp,” siger formand Tina Lambrecht. Det skriver fysio.dk.

50 procent af ældre over 80 år falder ifølge Sundhedsstyrelsen mindst én gang årligt. Da der er 216.000 ældre over 80 år i Danmark, betyder det, at cirka 113.000 af dem vil opleve en faldulykke i år, skriver fysio.dk.

”Faldet kan være alvorligt nok i sig selv, men ofte er det samtidig et symptom på, at den ældre har problemer med balance eller muskelstyrke. Det er helt afgørende at sikre hjælp til denne gruppe, for ellers bliver et fald meget ofte starten på en ond spiral,” siger Tina Lambrecht.

Ca. 20 procent af de ældre, der brækker hoften, dør inden for seks måneder.

”Kommunerne er blevet rigtigt gode til genoptræning, men der er grund til at være særligt opmærksom på, hvordan vi hjælper faldtruede ældre, inden ulykken er ude,” mener formanden.

Fald fylder skadestuer
9 ud af 10 gange en person på 85 år eller ældre ender på skadestuen, skyldes det et fald. Det viser tal fra Sundhedsstyrelsen. Når ulykken først er sket, så handler det om at få de ældre i gang fysisk så hurtigt som muligt.
Kilde: Danske Fysioterapeuter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079