23948sdkhjf

Årets demenskoordinator inspirerer og tager initiativer

Demensfaglig rådgiver på Indre By/Østerbro, Anne Lise Hansen, er netop blevet kåret til Årets Demenskoordinator.
"Årets DemensKoordinator er en hjertevarm og initiativrig ildsjæl, der med stor faglighed og ærlighed er en uvurderlig inspirator for mennesker med demenssygdom, for deres pårørende og for sine kollegaer."

Med disse flotte ord kårede formanden for DemensKoordinatorer i DanmarK, Lone Vasegaard, onsdag aften Årets Demenskoordinator.

Årets Demenskoordinator er Anne Lise Hansen, der er demensfaglig rådgiver på Indre By/Østerbro. Anne Lise Hansen var indstillet af en bred kreds af kollegaer og samarbejdsrelationer. I indstillingen stod blandt andet:

”Anne Lise er meget ydmyg i sit arbejde og tilsidesætter gerne sig selv i det fantastiske arbejde hun gør. Det hun gør, kommer lige fra hjertet og er fyldt med ærlighed og kærlighed. Hun er tilbageholdende, afventende og lyttende. Hun ser på det hele menneske og ikke som en opgave der skal løses og hakkes af. Hun er utrættelig i sin indsats på demensområdet og en ildsjæl, som inspirerer og støtter sine kollegaer på formidabel vis”.

I indstillingen stod også: ”Anne Lise har som mange andre, en travl hverdag med svære etiske dilemmaer og komplekse problemstillinger inden for demensområdet, men hun brænder for sit fag og sine relationer”.

Ovennævnte er blandt andet kommet til udtryk ved, at Anne Lise Hansen har taget initiativ til forskellige typer pårørende- og samtalegrupper i lokalområdet. Hun samarbejder med de forskellige lokale demensvidenpersoner om grupperne, så de kan tilegne sig kompetencer til at lede refleksions- og supervisionsprocesser og have blik på at facilitere forandring. I arbejdet med grupperne lytter hun respektfuldt til de pårørende og deres ønsker, så samtalerne styres ud fra deltagernes behov og ikke ud fra en skabelon.

Kåringen fandt af Årets Demenskoordinator sted i forbindelse med DemensKoordinatorernes Årskursus, som i disse dage løber af stablen i Nyborg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109