23948sdkhjf

Plejehjemsbeboere skaber kunst sammen med skoleelever

Det nye kunstværk ved Plejehjemmet Ceres Huset i Aarhus skabes af 100 kulørte fuglehuse og er et symbol på livet.
I næste uge bliver Aarhus en kunstinstallation rigere. Et blivende værk, forener kunsten med naturen og fællesskabet. Beboerne på Plejehjemmet Ceres Huset vil nemlig sammen med elever fra 7. b på Elise Smith Skole skabe et kunstværk, der inviterer til liv.

Det nye kunstværk ved Plejehjemmet Ceres Huset i Aarhus skabes af 100 kulørte fuglehuse og er et symbol på livet. Derfor skal det skabes i fællesskab af aarhusianere på forskellige stadier i livet – beboerne fra plejehjemmet og elever fra Elise Smith Skole. Under en workshop på mandag vil de hjælpe hinanden med at male fuglehusene og derigennem samskabende kreere byggestenene til den kunstinstallation, som kunstneren Thomas Dambo på tirsdag vil etablere. Ydermere vil der skabes en relation på tværs af generationer, som kan holdes i live igennem deres fælles ejerskab af kunstværket – eleverne kan forbi og sammen med de ældre holde øje med, om der er flyttet en fugl ind i netop deres hus.

Ugen kulminerer på torsdag, hvor hele dagen står i fuglens tegn. Klokken 13-14 er der fernisering, hvor kunstværket vil blive afsløret og indviet, og oplevelsesmedarbejder og kok Jakob Guldhammer Øllegaard vil kreere et fugle-inspireret, spiseligt kunstværk bestående af sprøde kartoffelfuglereder med vagtelæg serveret med champagne og sodavand.

Kunstværket vil invitere til fællesskab, livglæde og samtaler om fugleliv og kunst. Håbet er, at lokalsamfundet vil tage kunstværket til sig og komme forbi plejehjemmet og sammen med beboerne nyde det og at det på den måde vil bringe mere liv til plejehjemmet – mennesker såvel som fugle. Teknik og Miljø vil rådgive omkring kunstværkets placering, så det bliver bedst muligt i forhold til fuglelivet omkring Aarhus Å – og der vil på samme tid tages højde for, at beboerne på plejehjemmet skal kunne nyde synet af den levende kunstinstallation fra deres altaner. For at tilgodese de aldrende øjne, vil farvenuancerne blive holdt i gule toner, da gul er den sidste farvesans, vi mister.

Kunstprojektet er etableret i samarbejde med projektet Plant Liv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079