23948sdkhjf

"I skal ikke følge vores mindste skridt"

Sygehussamarbejdet lægger ikke fingrene imellem i kritikken af Sundhedsdatastyrelsen, der lægger op til mere udbredt anvendelse af 'personale-sporing' på sygehuse.
"Dybt problematisk med øget sporing af sygeplejersker!"

Sygehussamarbejdet er ikke skånsom i kritikken af en ny rapport fra Sundhedsdatastyrelsen, der i et bud på en referencearkitektur kommer med forslag til, hvordan man kan opsamle data om lokalisering, der kan bruges til at finde ting på hospitalerne – herunder også ansatte eller patienter.

"Øget brug af overvågning i sundhedsvæsenet er dybt problematisk, og der er brug for politiske drøftelser, før der åbnes for nye muligheder for sporing."

Så klart lyder kritikken fra Sygehussamarbejdet til Sundhedsministeren, efter Sundhedsdatastyrelsen rapport om såkaldt "referencearkitektur og lokalisering af emneidentifikation", som netop har været i høring. Det skriver dsr.dk.

"Vi mener grundlæggende ikke, at der er behov for denne form for sporing. At matche personalet til opgaven kan og skal løses uden personalesporing. Sygehussamarbejdet mener, at denne form for kontrolinstans er dybt problematisk og kan opfattes som et udtryk for manglende tillid til medarbejderne, som ikke kan undgås at påvirke medarbejdernes ageren i hverdagen," lyder kritikken i brevet til ministeren.

Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler har forsøgt sig med sporing af medarbejdere i store projekter, hvis formål har været at mindske tiden på at gå mellem forskellige rum og funktioner. Målet er at frigive tid til kerneopgaverne.
Som man kan læse her, har Bispebjerg sparet 12 procent på antallet af skridt i det seneste forsøg.

Fakta
Sygehussamarbejdet, som består af Dansk Sygeplejeråd, Sundhedskartellet, FOA, Yngre Læger, Danske Lægesekretærer og Foreningen af speciallæger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094