23948sdkhjf

Er håndvask efter toiletbesøg en god vane for dig?

Årets hygiejneuge sætter fokus på gode vaner for hygiejne, som fremmer sundhed og forebygger smitte. Sønderborg Kommune bakker bl.a. op om hygeiejneugen med en workshop for personale i ældreplejen.
Gode vaner for hygiejne er i fokus i næste uge, når der er "Hygiejneuge" i hele landet.

Temaet for årets hygiejneuge er "Kan du din hygiejne?", og den sætter fokus på gode vaner for hygiejne, som fremmer sundhed og forebygger smitte.

I Sønderborg Kommune har hygiejnekonsulent Joan Clausen sammen med personale i forskellige forvaltninger tilrettelagt flere aktiviteter, som støtter op om hygiejneugen. Tirsdag den 20. september gælder det for eksempel personale i ældreplejen, som på Hørup Plejecenter mødes til workshoppen "Afbrydelse af smittevej" om bl.a. håndhygiejne, håndtering af vasketøj samt fødevarehygiejne.

Og onsdag den 21. september mødes medarbejdere i hjemme- og sygeplejens Distrikts Nordals i Guderup, hvor de bl.a. vil lære mere om afbrydelse af smitteveje, fx desinfektion af hjælpemidler og god mundhygiejne hos borgere. De får lejlighed til selv at opleve, hvor god deres egen håndhygiejne er ved at stikke hænderne i UV-lyskasser, som afslører evt. "helligdage".

I socialpsykiatrien er man i gang med at udarbejde en pjece, som skal gøre det nemmere at tage hul på en snak om personlig hygiejne, som ellers kan være vanskelig. Der arbejdes også med andre tiltag i form af fx pjecer, som kan udleveres som en hjælp til bl.a. god rengøring, køkkenhygiejne eller hygiejnisk tøjvask.

Sønderborg Kommune arbejder i forvejen med hygiejne som et middel til større sundhed i fx ældreplejen, sygeplejen, psykiatrien, dagplejen, i børnehaver og i tandplejen, fortæller sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

"Når der på landsplan sættes spot på hygiejnen, er det oplagt, at vi her i kommunen benytter chancen til også at øge fokus på området. God hygiejne er vigtigt for den enkeltes sundhed, men samfundsøkonomisk er der jo også store gevinster ved, at alle har gode vaner for håndvask, tøjvask, tandbørstning, rene køleskabe, opvask osv. De gode vaner tager kun lidt tid i forhold til de store gevinster i form af fx bedre helbred, som man får ud af det," lyder opfordringen af sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen, op til hygiejneugen i uge 38.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11