23948sdkhjf

København sætter fokus på tidlig opsporing af demens

I hele næste uge sætter Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning fokus på demens gennem forskellige arrangementer rundt omkring i byen.
Flere og flere borgere udvikler demens. Alene i Købehavn var der 5.592 borgere med demens i 2015 og tallet er stigende. Og mange borgere har demens uden selv at vide det, og mange er pårørende til et familiemedlem med demens. I hele næste uge sætter Københavns Sundheds- og Omsorgsforvaltning fokus på tidlig opsporing af demens med kampagnen ”Taber du tit tråden?”

Onsdag er der kirkekoncert for borgere med demens, fredag er der demensblues på Mojo Bar og søndag er der oplæg af både hjerneforsker Peter Lund Madsen og den demensramte Merete Lind, der har mærket på egen krop, hvad demens gør ved dig.

Det er vigtigt at demens bliver spottet i tide.

”Tid er afgørende, når det handler om demens. Jo før vi opdager sygdommen, des bedre kan vi håndtere den og hjælpe borgeren til et godt liv med demens. Samtidig håber vi på med kampagnen at nå ud til de mange pårørende, som står i den svære situation, at de oplever deres kære ændre personlighed. De skal vide, at de kan søge støtte og rådgivning hos kommunen,” siger Ninna Thomsen, sundheds- og omsorgsborgmester i København.

På demensraadgivning.kk.dk kan du se hele programmet for demensugen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079