23948sdkhjf

Nyt sundhedshus i Haderslev

Sundhedscentret til samlet 76 mio. kroner skal efter planen indvies i sommeren 2018
Der er nu sat navn på de forskellige fagentreprenører, der skal hjælpes ad med at opføre Haderslev Sundhedscenter.

11 entrepriser har været sendt i udbud, og 10 virksomheder bliver involveret i arbejdet. At der ikke er tale om 11 hænger sammen med, at virksomheden Bo Michelsen A/S fra Tønder både er løbet med råhus- og murerentreprisen.

Licitationsresultatet er landet på 49,8 mio. kroner, der ligger inden for budgettet. Det samlede pris for byggeriet er 76 mio. kroner. Udover ovenstående udgifter er der afsat midler til totalrådgiver og arkitekt, bygherreleverancer og køb af grunden Clausensvej 3-5 i Haderslev.

Byggeriet af sundhedscentret, der er et fælles projekt mellem Psykiatrien i Region Syddanmark og Haderslev Kommune, skal efter planen gå i gang til marts og indvies i sommeren 2018.

Og formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune, Preben Holmberg (V), ser frem til, at byggeriet går i gang og glæder sig over, at lokale spillere er kommet på banen.

"Det er dejligt, at vi nu kan tage et skridt videre i den gode proces sammen med regionen. Selvom det ikke er et mål i sig selv, så er det samtidig en glæde, at udbuddet giver så mange lokale håndværkere del i arbejdet", siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Sundhedshuset bliver en fantastisk mulighed for borgerne for at møde mange af kommunens og regionens sundhedstiltag under ét tag".

Også psykiatri- og socialudvalgsformand i Region Syddanmark, Thies Mathiasen (DF), hilser bofællesskabet velkommen.

"Samarbejdet mellem region og kommune og det, at vi skal bo under samme tag, kommer til at betyde meget for patientens oplevelse af et sammenhængende forløb. Vi kan levere et tilbud tæt på borgeren og give den støtte, den enkelte borger har brug for. Den faglige gevinst bliver, at vi nemmere kan understøtte det tværsektorielle samarbejde - det der nogle gange kan være svært, når vi er to systemer. Det glidende og tætte samarbejde er netop vigtigt for patientens behandling og oplevelse", supplerer han.

Mange tilbud under ét

Sundhedscenteret vil blandt andet komme til at rumme lokalpsykiatri, socialpsykiatri, misbrugsbehandling samt jobcenter. Huset vil også have træningssale og en privat lægeklinik.

Herudover skal centret tiltrække foreninger, institutioner og lignende, der tilbyder sundhedsfremmende tilbud. Det kan for eksempel være patientforeninger og yoga-hold.

I løbet af vinteren vil grunden blive ryddet for den beplantning, der skal væk, før byggeriet kan gå i gang. I alt vil huset blive på 5.200 kvm.

Det er KPF Arkitekter A/S som totalrådgiver, der sammen med Drias Rådgivende Ingeniører A/S og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S har slået stregerne til det nye sundhedscenter.

Fagentreprenørerne
  • Råhusentreprisen: Bo Michelsen A/S, Tønder
  • Murerentreprisen: Bo Michelsen A/S, Tønder
  • Tømrerentreprisen: Kraftman A/S, Aabenraa
  • Snedkerentreprisen: N.C. Jensens Maskinfabrik A/S, Haderslev
  • Malerentreprisen: Matthiesen ApS, Vojens
  • Inventarentreprisen: Cawo A/S, Haderslev
  • VVS Entreprisen: Aage Jørgensen VVS A/S, Haderslev
  • Ventilationsentreprisen: GK Danmark A/S, Odense
  • Gulventreprisen: DR Gulve ApS, Silkeborg
  • El-entreprisen: Wicotec Kirkebjerg, Taastrup
  • Landskab- og belægningsentreprisen: Chr. Johannsen A/S, Rødekro

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124