23948sdkhjf

Nordjylland udvider indsats med telemedicin

Patienter med hjertesvigt kan nu foretager målinger derhjemme, og sende dem via et telekit til en sygeplejerske i kommunen eller på et af regionens hjertesvigtsambulatorier.
I nordjylland kan patienter med hjertesvigt nu, i et nyt stort projekt, holde øje med deres sygdom hjemmefra. Projektet er et resultat af et tæt samarbejde mellem de nordjyske kommuner, Region Nordjylland, de praktiserende læger og Aalborg Universitet.

En række patienter er allerede i fuld gang med hjemmemålingerne, og op mod 600 patienter med hjertesvigt forventes involveret i projektet TeleCare Nord Hjertesvigt, som bygger videre på det oprindelige TeleCare Nord-projekt for KOL-patienter.

Projektet tilbyder telemedicinsk hjemmemonitorering for nordjyske patienter med diagnosen hjertesvigt. Det betyder, at patienten får et TeleKit, som indeholder en tablet, en blodtryksmåler og en vægt. Patienten foretager målinger derhjemme, og sender dem via telekittet til en sygeplejerske i kommunen eller på et af regionens hjertesvigtsambulatorier. Sygeplejersken aflæser målingerne og vurderer, om der er tegn på forværringer eller behov for ændringer i patientens behandling.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.503