23948sdkhjf

DI: Væk med kommunernes monopol

"Det nytter ikke noget, at vi krampagtigt fastholder de kommunale monopoler," siger DI Service i nyt oplæg.
”Vi kan se, at de ældre ønsker det frie valg og at fremtidens efterspørgsel kalder på større mangfoldighed og bedre sammenhæng i den tilbudte ældrepleje. Det nytter ikke noget, at vi krampagtigt fastholder de kommunale monopoler”. Sådan siger branchedirektør Mette Rose Skaksen, DI Service, som sammen med brancheorganisationen Dansk Sundhed og Velfærd ønsker at sætter organiseringen af fremtidens ældrepleje til debat.

Borgernes stigende forventninger til serviceniveauet i ældreplejen og ønsker til individuelt tilpassede løsninger, sammenhæng i behandlingen og den demografiske udvikling gør det helt nødvendigt, at vi tilpasser organiseringen af vores ældrepleje til fremtidens udfordringer.

Med oplægget ”Øget kvalitet i ældreplejen” ønsker de private leverandører at komme med konkrete forslag til, hvordan vi kan forbedre og udvikle kvaliteten i ældreplejen på både kort og længere sigt.

”Vores ønske er, at anbefalingerne vil give afsæt til en konstruktiv debat om konkrete løsninger for fremtidens ældrepleje med fokus på kvaliteten og øget frit valg”, siger Mette Rose Skaksen og fortsætter:

"Det er helt nødvendigt, at der tages politiske initiativer, som sikrer, at det frie valg og kvaliteten i ældreplejen udvikles i takt med efterspørgslen. Åbenhed, lige vilkår og gennemsigtighed i konkurrencen om levering af ældrepleje er vigtige forudsætninger for en fortsat og vedholdende udvikling af velfærden."

Anbefalingerne i oplægget fokuserer på et mere velfungerende frit valg, bedre brug af udbud og udvikling af plejecentrene. Læs det her.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078