23948sdkhjf

Ny undersøgelse: Ledere vil også ledes

Chefer og ledere har en grundlæggende fælles forståelse af og sprog for ledelse. Dermed er det ofte også lettere for dem at komme på bølgelængde, viser ny undersøgelse.
Væksthus for Ledelse er netop udkommet med publikationen ”Kære chef! Kære ledere!”. Formålet med publikationen er at beskrive god ledelse af ledere, herunder hvad ledere forventer af deres chefer og vice versa.

”Man skal passe på med at tro, at bare fordi man er leder, så har man ikke brug for ledelse. Ledere har også behov for at blive ledet godt. Lederne forventer, at der er et ledelsesrum og tillid fra deres chefer. Men det kræver, at lederne respekterer de rammer, der er sat for deres ledelse og forvalter friheden ansvarligt og med blik for organisationens strategiske retning,” siger Solvejg Schultz Jakobsen, sekretariatschef i KL og formand for Væksthus for Ledelse.

I en ny undersøgelse, der danner baggrund for publikationen, giver cheferne udtryk for, at det som regel er lettere at lede ledere end at lede medarbejdere, fordi de typisk har en større forståelse af den politiske dagsorden, den strategiske retning og behovet for nytænkning. De ved, hvornår noget ikke er til diskussion og påtager sig gerne et større medansvar for at føre politiske beslutninger ud i livet.

Chefer og ledere har en grundlæggende fælles forståelse af og sprog for ledelse. Dermed er det ofte også lettere for dem at komme på bølgelængde.

”Lederne har brug for, at deres chef er tilgængelig for sparring, feedback og rådgivning. Og at chefen har en kort reaktionstid. For at det skal lykkes, kræver det, at lederne er gode til at sortere i, hvad de beder om hjælp til, hurtigt kommer til sagens kerne og også bruger lederkollegerne til sparring. Ellers risikerer de at drukne deres chef,” fortæller Bodil Otto, Forhandlingsfællesskabet og næstformand i Væksthus for Ledelse.

Publikationen ”Kære chef!, Kære ledere!” er gratis og kan bestilles her

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063