23948sdkhjf

"Lokalisering vil altid være en lokal beslutning"

Det er en misforståelse, at vi anbefaler at spore medarbejdere," siger Sundhedsdatastyrelsen.
Sundhedsdatastyrelsen sendte for nylig et udkast til en national referencearkitektur for lokalisering og emneidentifikation i høring og er ved at gennemgå de mange høringssvar.

Nu går styrelsen ud og afviser, at de anbefaler et speciel model, der sporer medarbejdere. Arkitekturen er udelukkende et udkast til en teknisk model til at opsamle data, siger man fra Sundhedsdatastyrelsen.

"I den forbindelse har nogle misforstået vores udkast, som om vi anbefaler at spore medarbejdere, og den fortolkning til jeg gerne rydde af banen med det samme. Det er ikke tilfældet. Vi er i Sundhedsdatastyrelsen kommet med et udkast til teknikken bag, hvor vi forklarer, hvordan det kan lade sig gøre at opsamle data om, hvor udstyr eller personer befinder sig. Det vil altid være en lokal ledelsesmæssig beslutning om og hvordan, man vil bruge teknologiske muligheder for at finde frem til udstyr, ansatte, patienter," siger direktør i Sundhedsdatastyrelsen, Lisbeth Nielsen i en pressemeddelelse.

I langt de fleste tilfælde er det forventningen, at referencearkitekturen vil blive benyttet ved opsamling af data om ting (fx senge, apparatur, implantater e.l.) på
sygehusene, skriver Sundhedsdatastyrelsen.

I udkastet til referencearkitekturen understreges det samtidig, at der er en række forhold, man skal være særligt opmærksom på, hvis man påtænker at indføre sporing – eller lokalisering – af personer, bl.a. persondataloven, håndtering af samtykke, oplysningspligt, arbejdsretlige regler mm..
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125