23948sdkhjf

Hjemmehjælp: Disse to virksomheder skal vaske tøj i Aarhus

Aarhusianere med hjemmehjælp kan fremover vælge mellem to private tøjvaskefirmaer, og samtidig vil der være en egenbetaling.
Fra slutningen af november vil borgere med hjemmehjælp i Aarhus Kommune få hjælp til tøjvask fra to firmaer, som der er frit valg i mellem.

I dag hjælper medarbejdere i hjemmeplejen med at vaske tøjet. Enten i borgerens egen bolig eller på vaskeri.
Som en del af et tidligere sparekatalog, har tøjvask været i udbud, og der vil fremover være en egenbetaling på 200 kr. Fra slutningen af november bliver borgerens tøj hentet af et firma, som vasker tøjet og bringer det igen:

Omkring 2.650 borgere i Aarhus får hjælp med tøjvask, og de fleste får vasket tøj hver tredje uge.
Fremover vil tøjvask ske hver anden uge, men det vil lige som i dag ske ud fra en konkret vurdering. Det er oftere end borgerne har været vant til.

De to firmaer, Berendsen og De Forenede Dampvaskerier, vil kunne tilbyde flere sorteringer af tøjet, så det bliver behandlet mere skånsomt. Borgerne har samtidig mulighed for at tilkøbe vask af dyner, gardiner og lignende

Alle borgere, der er visiteret til tøjvask, får i den kommende uge brev med information om de nye muligheder og skal inden 16. oktober vælge mellem de to mulige leverandører: Berendsen og De Forenede Dampvaskerier. Vælger borgerne ikke selv en leverandør vil Sundhed og Omsorg automatisk vælge én for borgeren.

Blandt andet Holstebro, København, Greve og Sorø Kommuner har også flyttet vaskeopgaven fra hjemmeplejen og har indgået aftaler med private vaskefirmaer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.515