23948sdkhjf

Biblioteket leverer til ældrecentret hver måned

I Ringkøbing-Skjern Kommune får cirka 100 borgere, der er afskåret fra selv at komme på biblioteket, bøger bragt ud gennem ordningen Biblioteket Kommer.
En gang om måneden ringer det på døren hos Grethe Ansgar Jensen, der bor i en lejlighed på Fjordglimt Ældrecenter i Hvide Sande. Det er en medarbejder fra Ringkøbing Bibliotek, som kommer forbi for at bytte forrige måneds bøger ud med nogle nye.

Grethe Ansgar Jensen er en flittig læser. Mindst en halv time om dagen sidder hun med en bog, så månedens ration på 2-5 bøger er altid klaret, når buddet kommer og bytter den grå pose.

"Jeg har lånt bøger på biblioteket i Ringkøbing siden 1978, og det vil jeg gerne fortsætte med, selv om jeg er flyttet herned. Når jeg ser en interessant bog, skriver jeg en mail til biblioteket, og de kender mine interesser. Så jeg får næsten altid noget, der interesserer mig," fortæller Grethe Ansgar Jensen.

I august var det De Søvnløse af den grønlandske forfatter Kim Leine samt Eva Tinds biografi af stumfilmstjernen Asta Nielsen samt Anker Jørgensens erindringer, som hun kom i tanke om, da den tidligere statsminister døde i foråret.

I september er Eddie Skollers festlige erindringer blevet læst, og Dorrit Willumsens Det søde med det sure ligger i øjeblikket på natbordet:

"Hun skriver om sin barndom i København. Vi er samme årgang, så det er jo spændende," siger Grethe Ansgar Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078