23948sdkhjf

NAVNE: Grete Christensen genvalgt som formand

Dansk Sygeplejeråds formand fortsætter på posten frem til 2020.
Grete Christensen er genvalgt som formand for Dansk Sygeplejeråd og fortsætter på sin post i den kommende fireårs periode frem til 2020.
Det oplyser Dansk Sygeplejeråd i en pressemeddelelse.

Grete Christensen blev valgt blev fredag genvalgt uden modkandidater.

”Jeg er utrolig stolt og glad for den opbakning jeg har fået fra medlemmerne og for at jeg kan fortsætte arbejdet med at sikre et bæredygtigt sundhedsvæsen og for bedre løn- og arbejdsvilkår for sygeplejersker. Vi har brug for at fastholde politikerne på, at arbejdspresset i sundhedsvæsenet er alarmerende højt og truer med at udløse en nedsmeltning i stil med det der er sket i Skat. Den udvikling vil jeg lægge alle kræfter i at modvirke,” siger Grete Christensen.

Grete Christensen har været formand for Dansk Sygeplejeråd siden 2009. Hendes fagpolitiske arbejde startede, da hun blev tillids- og fællestillidsrepræsentant i 1984. Syv år senere blev hun Amtskredsformand for Dansk Sygeplejeråd Vestsjællands Amt, og i 1998 frem til 2009 var hun 1. næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Også på den internationale scene har Grete Christensen indflydelse. Både som formand for the European Federation of Nurses fra 2007 til 2010 og som formand for styret i Sygeplejerskers Samarbejde i Norden (SSN), hvor hun har bestridt formandsposten siden 2011.

Grete Christensen er uddannet sygeplejerske ved Sygeplejeskolen i Holbæk i 1981 og har tidligere arbejdet som sygeplejerske ved hhv. Bornholms og Holbæks Centralsygehuse, hvor hun tog efteruddannelsen til intensivsygeplejerske.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078