23948sdkhjf

DANSKE ÆLDRERÅD: Ældre diskrimineres med ny sygehusbetaling

DANSKE ÆLDRERÅD tager afstand fra Regeringens lovforslag om at øge betalingen for ældre på sygehus. "Tag lovforslaget af bordet og tænkt nyt," lyder det fra formand Bent Aa. Rasmussen.
Regeringen har fremlagt et forslag om, at den kommunale medfinansiering af ældre skal øges.

"Det lovforslag tager vi afstand fra" siger fomand for DANSKE ÆLDRERÅD Bent Aa. Rasmussen.

”Ældrerådene i danske kommuner rådgiver politikerne i kommunalbestyrelserne. Vi har her 1. oktober rundt omkring i landet holdt FNs internationale temadag med fokus på temaet: ”Tag kampen op mod alersdiskrimination”. Regeringen har netop fremlagt et sådant aldersdiskriminerende forslag, fordi man vil øge den kommunale medfinansiering af ældre, der indlægges på et sygehus.
I lovforslaget lægges der op til "at differentiere den nuværende ordning efter alder, så betaling varierer og afspejler de kommunale muligheder for forebyggelse der, hvor der i forvejen er kontakt og fokus via sundheds- og hjemmepleje. Det vil sige fremover skal kommunerne betale mere for sygehusbehandling af småbørn og ældre over 65 år og mindre for de andre borgere," lyder det fra Bent Aa. Ramussen.

Det er rendyrket aldersdiskriminering, siger formanden for DANSKE ÆLDRERÅD.

"Vi synes at det er fint at opgaverne løses i det nære sundhedsvæsen, men det er urimeligt, at ældre mennesker, som bruger det danske sygehusvæsen allermest, nu skal være en byrde for de danske kommuner. Tag lovforslaget af bordet og tænk nyt," siger Bent Aa. Rasmussen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094