23948sdkhjf

Akutsygehus i Aabenraa går ind i næste fase

Velkendte navne er i spil til sygehusbyggeri i Aabenraa, der løber op i 700 millioner kroner.
Region Syddanmark har gennemført prækvalifikation af hovedentreprenører til Fase 2 af det nye Aabenraa Akutsygehus.

Projektet omfatter cirka 30.000 kvadratmeter – heraf cirka 21.000 kvadratmeter nybyggeri – og har et budget på 700 millioner kroner.

Syv entreprenører havde anmodet om prækvalifikation, da fristen udløb den 19. september.

Af disse er følgende fem nu blevet udvalgt:

5E Byg A/S
Hoffmann A/S
Max Bögl & Jørgen Friis Poulsen I/S
MT Højgaard A/S
NCC Danmark A/S


Region Syddanmark udtrykker tilfredshed med interessen for udbuddet og glæder sig over, at tre af de fem entreprenører, som regionen i 2015 havde inviteret til markedsdialog, er blevet prækvalificeret.

- De prækvalificerede ansøgere er udtryk for, at udbudsstrategien har virket, idet projektet har en størrelse, entrepriseform og tidshorisont, som appellerer til både store og mellemstore entreprenører, skriver regionen i en pressemeddelelse.

De prækvalificerede entreprenører skal aflevere indledende tilbud den 2. december 2016. Herefter starter forhandlingsrunderne i overensstemmelse med udbudsmaterialet, inden det endelige tilbud skal afleveres den 26. januar 2017.

Byggerierne på det nye akutsygehus i Aabenraa er opdelt i to faser.

Fase 1 blev indviet 12. januar 2015 og omfatter cirka 22.000 kvadratmeter med familiehus, akutmodtagelse, hjertemedicinske afsnit, modtagekøkken og restaurant, varemodtagelse, sterilcentral og hovedindgang.

Fase 2 skal stå færdig i 2020, og de 30.000 kvadratmeter skal blandt andet rumme en sengebygning med enestuer og ambulatorier, laboratoriecenter, intensivafdeling, sengecentral, en udvidet varemodtagelse samt helikopterlandingsplads.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125