23948sdkhjf

Hospitaler afviser snak om it-kaos trods lægers advarsel

Man skal ikke frygte, at testsvar forsvinder, eller at kræftpatienter ikke får nødvendig kemo, siger direktør.
Alle patienter kan være helt trygge ved at komme på Herlev og Gentofte Hospitaler. Der er hverken kaos, forsvundne svar på prøver eller fejl i kræftpatienters kemoforløb.

Det er meldingen fra de to hospitalers ledelse, efter et Ekstra Bladet har skrevet kritisk om situationen på hospitalsgangene. Kritikken bunder i et angiveligt kaos i kølvandet på et nyt it-system.

"Alle patienter på hospitalet får deres behandling, og ingen har været i livsfare efter indførslen af Sundhedsplatformen." Det siger Klaus Lunding, der er direktør for Herlev og Gentofte Hospitaler.

"Det er vigtigt for os, at patienterne er trygge, og at der ikke bliver skabt yderligere usikkerhed blandt mennesker, der i forvejen er ramt af måske alvorlige sygdomme," siger han i en pressemeddelelse.

Sundhedsplatformen er det nye it-system til 2,8 milliarder kroner.

Fredag kunne Ekstra Bladet citere en advarsel fra et møde, hvor 35 overlæger deltog. Her lød det, at systemet fik ordinationer til at forsvinde, og at der var konkrete problemer på en række afdelinger.

Det er korrekt, at der har været problemer i opstarten. Men de er eller er ved at blive løst. Sådan lyder det fra Lene Meldgaard Knudsen, som er ledende overlæge på Hæmatologisk Afdeling.

"Det er ikke korrekt, at ordinationerne forsvinder. Der har været problemer med kemomodulet i Sundhedsplatformen, men de er ved at blive løst. Og alle patienter har fået deres behandling," siger hun i pressemeddelelsen.

Hvis pårørende eller patienter er blevet nervøse efter artiklerne, opfordrer Klaus Lunding dem til at kontakte de pågældende afdelinger på hospitalet.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094