23948sdkhjf

Middelfart: Halv million til demensvenlig kommune

Politikerne støtter op om det nye projekt i den fynske kommune - med kolde kontanter.
Byrådet i Middelfart har øremærket en halv million kroner til udvikling af projekt 'Demensvenlig Kommune'. Målet er i fællesskab at udvikle eksisterende og nye tilbud, så livet med demens bliver lettere for både for den demente selv og deres pårørende.

Det er en måneds tid siden, at Middelfart lagde fra kaj med deres eget projekt 'demensvenlig kommune' som altså ikke er en del af det landsdækkende projekt med kommuner som Aarhus, Stevns og Hillerød, der er udpeget af DemensAlliancen.

"Projektet er tænkt som styrkelse af allerede kendte tilbud og måske også nye. Gode tanker. Nøgleord for Ældrerådet, i debatten om demens, er tryghed og værdighed - vel at mærke både for den demente og for eventuelle pårørende. Jeg tænker, at begrebet aflastning er værd at fokusere på i den forbindelse," siger det lokale ældreråds formand Flemming Enevoldsen.

Borgmester Steen Dahlstrøm glæder sig til samarbejdet, som ligger helt i tråd med, hvordan Byrådet gerne vil udvikle kommunen:

"En demensvenlig kommune handler om at tage hånd om de borgere med demens, som bor her og deres pårørende. Demens er en fælles udfordring for vores samfund og løsningerne skal vi finde i fællesskab med vores dygtige fagfolk og de mennesker det vedrører. Derfor er det også en styrke, at Ældrerådet deltager aktivt. Jeg tror på, at hvis vi skal løfte den her opgave, så skal det ske i fællesskab".

Formand for social og sundhedsudvalget Kaj Johansen fortæller:

"Det handler i det store hele om, hvordan vi kan gøre det lettere for vores medborgere med demens at bo i vores kommune. Projektgruppen, bestående af ældrerådet og kommunen, ønskede ideer udefra til, hvordan vi i fællesskab kan løse den opgave - og det fik vi - så mange tak til dem som deltog. Nu ser jeg og resten af Social og Sundhedsudvalget frem til at følge udviklingen af projektet."

Kolonihaven Frihytten
Middelfart Kommune har en række forskellige indsatser til borgere med demens. Der er både visiterede og uvisiterede tilbud, dagcenter og boliger til aflastning, velfærdsteknologi, et særligt motionstilbud og så kolonihaven Frihytten. Kolonihaven kører nu på tredje år og startede på projektbasis med bl.a. midler fra Alzheimersforeningen. I dag er Frihytten et fast tilbud, der ikke kræver visitation og kombinerer viden om sociale relationer og motion, som giver borgere med en demenssygdom øget livskvalitet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125