23948sdkhjf

Pris: Nærværet tæller i dagligdagen

”Patienternes Pris” uddelt for første gang i Region Sjælland.
I alt 321 kandidater var indstillet til nyskabelsen ”Patienternes Pris” på Sjællands Universitetshospital, og i går eftermiddags blev vinderen så offentliggjort i forbindelse med patienttopmødet på hospitalet: Klinisk Onkologisk Ambulatorium, der geografisk er placeret i Roskilde.

Sygeplejerske Marianne Krabbe Ottesen modtog prisen på afdelingens vegne foran de omkring 100 deltagere i patienttopmødet i Roskilde Kongrescenter, og foruden blomster og pæne ord følger der 25.000 kr. med prisen, som skal bruges til at forbedre samarbejdet med patienter og pårørende endnu mere.

- Vi havde slet ikke regnet med, at det ville blive os, for der er så mange afdelinger på hospitalet, der yder en fantastisk indsats hver eneste dag. Derfor er vi helt overvældede, og vi ser det som et kæmpe skulderklap at blive de første modtagere af prisen.

- Nu må vi så hjem på afdelingen og tænke over, hvordan vi kan bruge de mange penge bedst muligt, sagde en både glad, stolt og overrasket Marianne Krabbe Ottesen lige efter prisuddelingen

Nærværet tæller
For Marianne Krabbe Ottesen og kollegerne i ambulatoriet er det ikke mindst nærværet i forhold til patienterne – og deres pårørende – der tæller i dagligdagen.

- Mange af vores patienter befinder sig i en stor krise i deres liv, når de kommer hos os. De er skrøbelige, og der skal ikke meget til for at ødelægge denne skrøbelighed helt. Derfor handler det i høj grad for os om den måde, vi kommer patienter og pårørende i møde på. Det er vigtigt med nærvær i situationen, vigtigt at være opmærksom på, hvordan de har det lige nu, siger Marianne Krabbe Ottesen.

- Hver eneste af vores patienter har sit eget forløb, ikke to er ens, og det skal vi hele tiden holde os for øje.

De 321 kandidater var alle blevet foreslået af patienter og pårørende på Sjællands Universitetshospital, og det er også patientmedlemmerne i hospitalets Patientforum, der har valgt Klinisk Onkologisk Ambulatorium som den første modtager af prisen mellem de mange indstillede afdelinger, afsnit, ambulatorier og teams.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079