23948sdkhjf

Byen for Livet: Nu starter byggeriet af demensvenlig bydel

Byen for Livet kommer til at ligge centralt i Odense. I den nye bydel skal man kunne bo og leve livet – hele livet - også hvis man bliver afhængig af pleje for eksempel som følge af demens.
OK-Fonden går nu i gang med byggeriet af Byen for Livet - 25-30.000 kvadratmeter attraktive boliger, kulturelle tilbud, indkøbsmuligheder, træningsfaciliteter, børnehave, café, dyrehold, værksteder og grønne områder. Den nye bydel etableres på Højstrup Have-grunden ca. 2,5 km fra Odense centrum.

Plejeboliger og demensvenlighed bliver helt integreret i bydelen, så man kan fortsætte sit liv i vante rammer, hvis man bliver syg. Det betyder blandt andet, at man kan blive boende sammen med eller i umiddelbar nærhed af sin ægtefælle eller partner, også selvom man måtte få brug for intensiv pleje.

Bydelen kommer til at rumme et helt særligt plejehjem, hvor beboerne bor og lever i mindre enheder i overensstemmelse med den livsstil, de foretrækker. Livsstil bliver defineret som kultur i bred forstand, så det kommer til at handle om meget mere end boligindretning. For eksempel den mad man foretrækker, den musik man kan lide, foretrukne aktiviteter og den måde man er sammen på.

Workshops og idéudvikling

Mere end 200 mennesker har deltaget i et forprojekt under overskriften "Byen for Livet", som har strakt sig over det sidste halvandet år. Ildsjæle, politikere, kunstnere, arkitekter, have- og landskabsspecialister, livsstilseksperter, sundhedspersonale og borgere, som har demens inde på livet, har deltaget i workshops og idéudvikling.

Den 17. november bliver en mærkedag i Odense. Her præsentres resultaterne af forprojektet, og 200 mennesker fejrer, at den opsamlede viden og inspiration nu stilles til rådighed for byggeriet og livsudfoldelserne i Højstrup Have. På konferencen løfter OK-Fonden og Odense Kommune sløret for visionen for byggeriet, for Fyn som et centrum for demensfaglighed i Danmark – og ikke mindst for livet i området.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109