23948sdkhjf

Nye demensvenlige byer tager form

Randers og Køge kommuner er blandt ialt seks kommuner netop blevet anerkendt som demensvenlig kommune på konferencen for Demensrummet 2016.
Demensalliancen har for anden gang gennemført projektet med ”Demensvenlige Kommuner” - i 2016 deltager bl.a. Randers Kommune og Køge kommuner.

- Der er stort behov for, at vi sørger for at gøre os klar til fremtidens udfordringer på demensområdet. Derfor er det vigtigt, at vi holder os opdateret om den nye viden inden området og videndeler med de kommuner, der har gode erfaringer med forskellige tiltag for mennesker med demens og deres pårørende, siger Leif Gade, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget i Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Også i Køge har man konkrete planer.

- Der ligger et stort og vigtigt arbejde bag den anerkendelse, det er at blive udnævnt som en demensvenlig kommune, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget Dora Olsen og fortsætter: - Vi har udarbejdet en udviklingsplan for demensindsatsen i Køge kommune, hvor vi opstiller klare mål og handlinger for vores arbejde på demensområdet i de kommende år.

På konferencen 'Demensrummet' i fredags fremlagde de deltagende kommuner forskellige initiativer inden for demensområdet til inspiration for deltagerne.
Arbejdet i kommunerne spænder vidt og inkluderer blandt andet motion, infrastruktur, samarbejde med frivillige og pårørende, motivation, udvikling af kompetencer og tiltag for at skabe et demensvenligt lokalsamfund.

Randers deltog på det første møde med Demensalliancen foråret 2016, og høstede på lanceringen af Demensrummet 2016 stor ros for deres indsats.

- De tog herfra med et par noter på et stykke papir og kom tilbage med en omskrevet lærebog – det var simpelthen så imponerende, sagde Jeppe Albers, sekretariatschef for Demensalliancen, om medarbejderne på demensområdet i Randers Kommune, da han præsenterede formanden for Sundheds- og Omsorgsudvalget til politikernes paneldebat.

I Køge vil man blandt andet blive bedre til at spotte demenssygdomme tidligere, så personer med demens kan få den rette hjælp, og man vil sikre, at pårørende får hjælp og aflastning.
I Køge Kommune arbejdes der med mange projekter, der skal gøre livet lettere for både den demenslidende og deres nære pårørende, fx har Køge Kommunes demensteam indgået et samarbejde med den lokale idrætsforening i Lille Skensved om brug af foreningens træningsfaciliteter til demensvenlig træning.

Fakta om Demensalliancen
Demensalliancen blev etableret i 2014 og er et samarbejde mellem Ældre Sagen, FOA, PenSam, Dansk Sygeplejeråd og Ergoterapeutforeningen.
Visionen er et demensvenligt Danmark, hvor ingen er alene med demens.
Demensalliances står bag tiltaget med ”Demensvenlige Kommuner”
Deltagende kommuner i Demensrummet 2016 er Horsens, Køge, Mariagerfjord, Lyngby-Taarbæk, Viborg og Randers Kommune.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265