23948sdkhjf

Metode til ernæringsbehandling - nu på dansk

Den danske oversættelse af den amerikanske metode til ernæringsbehandling, Nutrition Care Proces, er netop blevet lagt op på den amerikanske hjemmeside eNCPT.
Den danske oversættelse af den amerikanske metode til ernæringsbehandling, NCP, der står for Nutrition Care Proces, er netop blevet lagt op på den amerikanske hjemmeside eNCPT. Det skriver Kost & Ernæringsforbundet på kost.dk.

Den danske onlineversion skal gøre det nemmere for ernæringsfaglige at følge samme systematiske fremgangsmåde ved diætbehandling og ernæringsvejledning.

Sofie Wendelboe er klinisk diætist og ansat på Nykøbing Falster Sygehus, hvor hun diætbehandler nyrepatienter. Hun bruger NCP hver dag, og det kvalificerer hendes arbejde, siger hun til Fagbladet Kost, Ernæring & Sundhed.

- Ernæringsbehandling kan let blive diffus, fordi alle ‘ved’ noget om kost og ernæring. NCP tilbyder en systematisk og ensartet måde at stille en ernæringsdiagnose på. Det hjælper os til at sætte ord på, hvad det er vi gør, når vi ernæringsbehandler, og være præcise, når vi beskriver de aktuelle problemstillinger. Det vil samtidig sætte fokus på os som faggruppe og på vores kompetencer, lyder dommen fra en − med egne ord − NCP-nørd, siger hun til fagbladet.

Systematikken gør det enklere at indsamle ensartede data fra gang til gang. Det gør det lettere at bruge sine erfaringer. Og andres.

Sofie Wendelboe var hun i 2012 i regi af FAKD med til at beslutte, at kliniske diætister herhjemme skulle arbejde efter den amerikanske model, og samtidig var hun tovholder på arbejdet med at oversætte og implementere NCP i Dan- markfremtil2015.

Som medlem af Kost & Ernæringsforbundet kan man få en gratis licens. I licensen indgår terminologien og databasen med materialer.

Kilde: https://www.kost.dk/ncp-skal-faa-ernaeri...

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078