23948sdkhjf

Hæder til besøgshundeordning

På vegne af frivillige besøgshundeejere og kontaktpersoner i TrygFonden Besøgshunde er adfærdsbiolog og projektleder Galina Plesner blevet kåret som ”Årets Brobygger” af Dyrenes Beskyttelse.
Brugen af dyr i plejesektoren er i hastig vækst både i Danmark og internationalt, idet kontakten til et dyr kan have en stor og positiv indvirkning på et menneskes mentale velbefindende, ogTrygFonden Besøgshunde, der blev etableret for seks år siden og er den første besøgshundeordning af sin slags, har vist fantastiske resultater på netop dette område, fortæller TrygFonden. Og TrygFonden Besøgshunde er nu blevet hædret for sin indsats.

På vegne af frivillige besøgshundeejere og kontaktpersoner i TrygFonden Besøgshunde er adfærdsbiolog og projektleder i TrygFonden, Galina Plesner, blevet kåret som ”Årets Brobygger” af Dyrenes Beskyttelse.

TrygFonden Besøgshunde er blevet tildelt prisen for at fremme forståelsen for den unikke værdi, dyr kan have for mennesker, og for helt fra ordningens start at have fokuseret på aldrig at gå på kompromis med hundenes velfærd.

- Galina bliver hædret for sit store arbejde med at skabe værdifulde relationer mellem dyr og mennesker til stor glæde for begge parter. En væsentlig del af Galinas arbejde består i at kommunikere, hvad det er, hunde og andre dyr kan i forhold til mennesker. Vi håber, at prisen vil medvirke til at sætte endnu mere fokus på, hvordan dyr kan berige menneskers liv, også når livet er svært,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Livskvalitet og glæde

Prisen fra Dyrenes Beskyttelse og især begrundelsen for tildelingen vækker stor glæde i TrygFonden:

- Vi er alle glade og utrolig stolte over den flotte anerkendelse fra Dyrenes Beskyttelse. Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde tilbage i 2010, ønskede vi at bringe livskvalitet og glæde til en gruppe sårbare mennesker, der ikke længere selv havde mulighed for at være sammen med dyr i hverdagen. Det er i den grad lykkedes, og vi er så heldige, at der hele tiden kommer flere hundeejere til, der sammen med deres hunde ønsker at være en del af det positive fællesskab, som vores besøgshundeordning har udviklet sig til, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden og initiativtager til TrygFonden Besøgshunde.

- Formålet med vores besøgshunde er at bringe glæde og livskvalitet til en sårbar gruppe mennesker, men det er vigtigt, at hundene også nyder besøgene og får en god oplevelse. Galina har fra dag ét ydet en stor og dedikeret indsats for TrygFonden Besøgshunde, og hun har i dag en særlig relation til rigtig mange af vores ekvipager og besøgssteder. Også i udlandet er der interesse for Galinas arbejde, og mange vil gerne høre om vores erfaringer. Jeg glæder mig derfor meget over – og synes, det er fuldt fortjent – at Galina sammen med alle vores frivillige hundeekvipager og øvrige deltagere i TrygFonden Besøgshunde nu har fået den ærefulde pris fra en så vidende og kompetent aktør som Dyrenes Beskyttelse, siger Trine Heidemann.

TrygFondens besøgshundekorps er Danmarks største besøgshundeordning og tæller i dag cirka 550 hundeekvipager (hunde og deres ejere) samt 670 institutioner, der gerne vil have besøg. Hundeekvipagerne besøger bl.a. plejehjem og bosteder for udviklingshæmmede for at give beboerne gode oplevelser og berige deres hverdag. For at blive optaget i korpset skal både hund og ejer bestå flere test, bl.a. skal hundens fysik og adfærd undersøges, ligesom samarbejdet mellem hund og ejer vurderes. Endelig bliver den samlede hundeekvipage vurderet for at sikre, at hund og ejer er modne og klar til at komme på besøg sammen.
TrygFonden Besøgshunde er landsdækkende og holder løbende nye optagelsesprøver rundt omkring i landet for at udvide korpset af frivillige hundeejere og deres hunde.

Opdelt i mindre regioner tæller TrygFondens besøgshundeordning i dag følgende:

Bornholm: 13 besøgshunde og 7 institutioner
Hovedstadsområdet: 129 besøgshunde og 149 institutioner
Sjælland: 104 besøgshunde og 82 institutioner
Fyn: 40 besøgshunde og 43 institutioner
Syd- og Sønderjylland: 99 besøgshunde og 89 institutioner
Midt- og Vestjylland: 35 besøgshunde og 55 institutioner
Østjylland: 81 besøgshunde og 100 institutioner
Nordjylland: 52 besøgshunde og 146 institutioner


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094