23948sdkhjf

Generationernes Hus skal summe af fællesskaber

I går blev vinderprojektet for Aarhus Kommunes store satsning afsløret.
Generationernes Hus bliver det moderne bud på alle generationer i samme hus.

Sådan lyder det fra Aarhus Kommune, som i går præsenterede vinderprojektet for kommunens store satsning, Generationernes Hus, der skal stå færdigt i 2019. Huset kommer til at rumme plejeboliger, ældreboliger, boliger til voksne med handicap, ungdomsboliger og familieboliger samt en ny daginstitution.

- Vi kombinerer klassiske kommunale tilbud, børnepasning, boliger for ældre og mennesker med handikap, med ungdoms- og familieboliger, så huset kommer til at rumme hele livet. Man vil føle sig indbudt til at mødes på kryds og tværs af alder og livsvilkår og være fælles om de aktiviteter, man interesserer sig for, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Huset vil summe af fællesskaber, og der er også skabt plads til, at man kan være sig selv. Der bliver blandt andet træning- og fitnessrum, forsamlingskøkken, aktivitetslokaler og værksteder, hvor husets beboere, ansatte og brugere kan mødes og være sammen på tværs af generationer. Personalet i Generationernes Hus – plejepersonale, pædagoger,, administration og drift - vil få en arbejdsplads, som organiserer sig anderledes og skaber samspil med lokalsamfundet.

Byggeriet bliver i otte etager og beboerne vil være tilknyttet deres egen ”klynge” og opdelt i en slags bydele med hver deres særpræg. I toppen af byggeriet får de et atelier og orangeri.

Bygherrerne er tre magistratsafdelinger fra Aarhus Kommune samt Brabrand Boligforening. Og totalentreprisen på 365 millioner kroner er vundet af byggefirmaet JFP, Jørgen Friis Poulsen A/S Herning og arkitekterne er KPF Arkitekter AS og RUM as.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125