23948sdkhjf

Sønderborg styrker kompetencerne hos personlige hjælpere

Sammen med SOSU Syd har Sønderborg Kommune udviklet kompetenceudviklings- og opkvalificeringsforløb i flere spor til ledige, der gerne vil arbejde arbejde inden for handicapområdet som personlige hjælpere, samt allerede ansatte personlige hjælpere.
I Sønderborg bliver der nu sat et nyt kompetenceudviklings- og opkvalificeringsforløb for ledige, der gerne vil arbejde inden for handicapområdet som personlige hjælpere, samt allerede ansatte personlige hjælpere. Formålet er kvalificeret og kompetent støtte i hverdagen til kommunens handicappede borgere.

Sønderborg Kommune har sammen med SOSU Syd udviklet kompetenceudviklings- og opkvalificeringsforløb i flere spor til ledige, der gerne vil arbejde inden for området - både på almindelige vilkår og i fleksjob - og allerede ansatte personlige hjælpere, som herigennem får styrket deres faglighed og kompetencer.

Forløbene finder sted i det nye år, og der bliver gjort en særlig indsats for at finde de helt rigtige kandidater til forløbene. Jobcentret arbejder tæt sammen med Handicaprådet om screening og udvælgelse af kandidater blandt de ledige. Derudover stiller Social og Senior praktikpladser til rådighed, så de ledige også får prøvet kræfter med den virkelige verden under forløbet.

- Det er afgørende, at vi får de kandidater, der både brænder for opgaven og har de rigtige kompetencer, så vi kan sikre, at vi lykkes med denne vigtige opgave. Derfor glæder det mig meget, at vi samarbejder bredt og på tværs, for jeg tror på, at det er sådan vi lykkes bedst, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen.

Det er utrolig vigtigt, at de personlige hjælpere, der er ansat til at støtte handicappede borgere i deres hverdag, er klædt godt på til opgaven, understreger formand for Handicaprådet i Sønderborg Kommune, Tharben Hansen

- De personlige hjælpere er af stor betydning for den handicappedes hverdag og trivsel, så jeg er meget glad for at Sønderborg Kommune har fokus på at styrke dette område og prioritere kvalitet og kompetencer, siger han.

Formand for socialudvalget og medlem af Handicaprådet, Niels Ole Bennedsen glæder sig over forløbet, og ser frem til at følge det.

- Det er afgørende, at vi har fokus på netop det personlige aspekt, da det spiller en stor rolle for de handicappede borgere, som er afhængige af hjælp og støtte i deres hverdag i eget hjem. Så det bliver spændende at følge forløbet, som jeg er overbevist om, vil styrke området.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095