23948sdkhjf

Demenstopmøde i Aarhus

Offentlige og private aktører i Aarhus mødes i dag med politikere og organisationer for at dele de foreløbige erfaringer med at blive en demensvenlig by.
I dag er der demenstopmøde i Aarhus.

Offentlige og private aktører i Aarhus mødes med politikere og organisationer for at dele de foreløbige erfaringer med at blive en demensvenlig by.

REMA1000 er én af deltagerne på demenstopmødet. De er i gang med at uddanne samtlige medarbejdere i deres 284 butikker i Danmark til at skabe mere rum og forståelse af kunder, der har en demens-sygdom:

- Kunden kan glemme nogle varer i posen, og det kan let blive misforstået, eller kunden kommer med en indkøbsseddel og lægger ordene sammen til et produkt, som ikke findes. Der kan vi hjælpe, og det giver megen mening for os, for kunden er nu engang chefen. Rummeligheden har også givet os masser af god feedback fra pårørende eller ægtefæller til mennesker med demens. Vi kan være med til at bryde et tabu, og det er vi glade for, siger Michael Skou, HR-direktør, REMA1000.

REMA1000 har blandt andet uddelt materiale til samtlige medarbejdere, heraf tre videoer, som de har lavet med fokus på, hvordan medarbejderne kan hjælpe mennesker med demens.

Rådmand Jette Skive, Sundhed og Omsorg, vil have endnu flere med på trenden:

- Det er så flot, når en supermarkedskæde med butikker landet over tager fat og gør noget. En kommune og interesseorganisationer kan gøre mange ting, men vi skal have civilsamfundet med. Derfor er dette kun begyndelsen. Jeg møder mange organisationer og institutioner i øjeblikket, som alle sammen slår til med det samme og involverer sig i indsatsen. Den giver så god mening, og jeg mærker meget stor opbakning, siger Jette Skive.

Sundhed og Omsorg har etableret et samarbejde med også busselskaber, hvor 75 chauffører fra PP Busser og Handicap Befordring A/S netop skal til at uddannes. Tilbuddet bliver formentlig udvidet også til taxa- og buschauffører ved Midttrafik. Samtidig bliver frivillige i Kulturhovedstad 2017 undervist i demensvenlighed, og medarbejdere med borgerkontakt i Aarhus Kommune får også uddannelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098