23948sdkhjf

"Jeg så tårerne trille ned af kinderne på en af de ældre'

Magnus på otte måneder og 99-årige Valborg hygger sig sammen: Det får smilet frem på flere generationers ansigter, når tonerne af babysalmesang fylder Brugerhuset i Dronningborg den første torsdag i hver måned.
De ældre lyser op, synger med og leger med de små børn – og mødrene glæder sig over den effekt, børnene har på de ældre.
Det er effekten af babysalmesang, som foregår i Dronningsborg ved Randers hver den første torsdag i hver måned.

Et tilfældigt møde foran kirken i Dronningborg under septembersolen i 2016 har udviklet sig til et givende samarbejde mellem gruppen, der synger babysalmesang, og de ældre i Brugerhuset i Dronningborg.

- De besøger os en gang om måneden, og så synger vi sammen. Sangene og børnenes nærvær vækker smukke minder hos de ældre, og de taler om oplevelsen i flere dage derefter, siger Susanne Jensen, SOSU-assistent og aktivitetsmedarbejder i Brugerhuset i Dronningborg.
- Det varmer mit hjerte, at vi er så velkomne – og så længe ventet. Første gang vi var her, så jeg tårerne trille ned af kinderne på en af de ældre, fortæller Christine Nielsen, mor til Tobias på 4½ måned.

Livets begyndelse og afslutning
Efter sanglegene får de ældre mulighed for at holde børnene og lege med dem. Magnus på otte måneder sidder hos 99-årige Valborg. Hun har selv født seks sønner, og hun stråler af glæde over at sidde med en lille dreng i armene igen.

- Det er skønt, at det kan skabe så meget glæde, at man tager sin lille guldklump med herhen en gang om måneden, siger Heidi Smith, mor til Magnus.
- Det er jo livets begyndelse og livets afslutning, konstaterer 87-årige Olga Børling filosofisk – og peger først på den lille pige i hendes arme og derefter på sig selv.
Initiativtagerne bag samarbejdet håber, at ordningen kan sprede sig til andre kirker og ældrecentre i landet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125