23948sdkhjf

Alzheimerforeningen: Den mest ambitiøse plan nogensinde

- Vi er glade for fokus på udredning, behandling og pleje i den ny national demenshandlingsplan, siger direktør Nis Peter Nissen.
Som beskrevet her på magasinetpleje.dk meldte regeringen igår ud, at man vil bruge 470 millioner kroner på at styrke demensindsatsen med en national handlingsplan.

I Alzheimerforeningen vækker det glæde, at partierne er nået til enighed om det.
Her kalder man det 'den hidtil mest ambitiøse handlingsplan for demens i Danmark'.

- Det er vigtigt at forstå, at demens ikke er en naturlig del af aldring, men altid skyldes sygdom i hjernen. Derfor er det enormt positivt, at der i den ny handlingsplan er så stærkt et fokus på at styrke udredningen og behandlingen af mennesker med demens og på at give et kompetenceløft til de tusindvis af fagprofessionelle, der hver dag arbejder med demens. Det er også en rigtig god nyhed til de 400.000 pårørende, der er afhængige af, at deres kære får den bedst mulige behandling, siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Der afsættes i alt 76,5 mio. kr. til at sikre flere og mere meningsfulde dag- og aflastningstilbud, samt oprettelsen af flere rådgivnings- og aktivitetscentre for mennesker med demens og deres pårørende - med udgangspunkt i Alzheimerforeningens rådgivnings- og kontaktcenter, Kallerupvej i Odense.

- Når man spørger mennesker med demens og deres pårørende om, hvad de ønsker sig, er noget af det de efterspørger mest, at alle mennesker med demens får mulighed for at have en aktiv hverdag, hvor de kan deltage i værdige og meningsfulde aktiviteter i sociale fællesskaber med andre mennesker, der har en demenssygdom. Det fremgår af The Copenhagen Declaration, som blev underskrevet på Alzheimer Europe konferencen i København tidligere på året. Kallerupvej har længe vist vejen, blandt andet i Holland, hvor ”Odense-huse” dukker op over hele landet. Derfor er det positivt, at modellen nu også vinder genklang i Danmark, siger Nis Peter Nissen.

I handlingsplanen afsættes i alt 25 mio. kr. til lokale og landsdækkende aktiviteter, der skal understøtte et demensvenligt samfund. Hos Alzheimerforeningen ser man det som et skulderklap til Demensvenner-kampagnen, der henvender sig til alle i civilsamfundet:

- Det bliver vores opgave nu at drible den bold videre, som regeringen og satspuljepartierne her har kastet op. Vores bidrag til et demensvenligt samfund er den internationalt anerkendte Demensvenner-kampagne, der henvender sig til alle dem, der kan og ønsker at give en håndsrækning til mennesker med demens og deres pårørende, fortæller Nis Peter Nissen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11