23948sdkhjf

Demenskonference i Haderslev

Haderslev Kommune er ikke alene i arbejdet for at skabe et godt liv med demens, og derfor er en række borgere, foreninger og erhvervsdrivende inviteret til idéudvikling forud for en demenskonference i foråret.
Til foråret er der demenskonference i Haderslev. Konferencen skal løbe af stablen den 30. marts, men allerede nu er planlægningen i gang, og den involverer både fagpersoner, foreninger, erhvervsliv og mennesker, som selv har demens tæt inde på livet.

- Som kommune har vi forskellige tilbud til mennesker med demens og deres familier, men vi ved ikke præcist, hvad der er det bedste i borgerens liv, og hvordan de har valgt at indrette sig. Derfor er det vigtigt med input udefra, siger formand for Voksenudvalget Holger Mikkelsen (V).

For nok kan man læse sig til meget, men det er ikke alt, som lader sig kopiere fra andre kommuner eller lande, forklarer demenskoordinator i Haderslev Kommune Gitte Kirkegaard.

- Det er vigtigt at mødes, fordi det er mennesker, som bor i Haderslev Kommune, og som har de udfordringer i lige præcis vores kommune, siger Gitte Kirkegaard.

Blandt deltagerne i forberedelserne er Haderslevs Erhvervsråd, Haderslev Butikker, Alzheimerforeningen, FrivilligCenter Haderslev, læger, fagpersoner, pårørende og selvfølgelig mennesker med demens.

En af de vigtigste pointer fra de mennesker, som selv lider af demens, er, at langt de fleste gerne vil leve så normalt og aktivt et liv som muligt, selvom de er blevet syge.

- Kommunen er kun en del af den gode indsats, og derfor er det vigtigt, at vi får erhvervslivet og foreningslivet med. Og at vi som kommune ser på, hvordan vi kan hjælpe foreninger og forretninger til at tage godt imod personer med demens, siger Gitte Kirkegaard.

På demenskonferencen den 30. marts deltager blandt andet direktør for Alzheimerforeningen Nis Nissen og Peter Lund Madsen. Resten af programmet er endnu ikke planlagt, men vil blandt andet være inspireret af torsdagens forberedelser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094